اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

اندیکاتور macd در فارکس

زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده:

اندیکاتور macd در فارکس به معنای همگرایی و واگرایی میانگین متحرک می باشد. این اندیکاتور که جزو اسیلاتور ها نیز محسوب می شود، با استفاده از اطلاعاتی که از میانگین های متحرک نمایی بدست می آورد، قیمت را پیشبینی می کند.

اندیکاتور macd در فارکس یکی از بهترین ابزار هایی است که برای تحلیل می توانید از آن ها استفاده کنید. اندیکاتور ها ابزار های تحلیل نمودار قیمت در تحلیل تکنیکال هستند که با استفاده از محاسبات پیچیده ریاضی به دست می آیند. استفاده از اندیکاتور خود یک روش تحلیل تکنیکال در فارکس محسوب می شود؛ اما بهتر است از اندیکاتور هایی مثل مک دی، به عنوان ابراز هایی برای افزایش دقت تحلیل استفاده کرد. در ادامه به طور کامل به معرفی macd در فارکس می پردازیم.

اندیکاتور macd در فارکس مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence است. در واقع به معنای همگرایی و واگرایی میانگین متحرک می باشد. این اندیکاتور که جزو اسیلاتور ها نیز محسوب می شود، با استفاده از اطلاعاتی که از میانگین های متحرک نمایی بدست می آورد، قیمت را پیشبینی می کند. در فارکس با استفاده از اندیکاتور macd می توانید اطلاعات گوناگونی را بدست آورید.

به طور مثال این اندیکاتور اطلاعاتی مانند نواحی اشباع خرید و فروش، واگرایی ها و نواحی مناسب برای ورود و خروج دسترسی داشت. دقت داشته باشید تمام اطلاعاتی که macd در اختیار شما قرار می دهد، محاسبه شده با اطلاعات قبلی است که از قیمت به دست آورده؛ لذا بدون داشتن اطلاعات معامله، نمی توان اطلاعات خوبی را به شما بدهد. از طریق وب سایت هایی مثل تریدینگ ویو می توانید به راحتی به اندیکاتور macd در فارکس دسترسی داشته باشید.

آموزش اندیکاتور macd در فارکس

به طور کلی کار با اندیکاتور macd اصلا سخت نیست؛ فقط باید با یک سری از اجزای آن و تنظیمات اندیکاتور آشنا شوید. به همین دلیل برای این که بتوانید از این اندیکاتور در فارکس استفاده کنید، می خواهیم در ادامه در دو بخش اجزای اندیکاتور و تنظیمات، به آموزش macd بپردازیم.

نحوه محاسبه اندیکاتور macd

زمانی که اندیکاتور macd را انتخاب می کنید، به نحوی بر روی نمودار نمایش داده می شود که تشکیل شده است 4 خط متفاوت است. هر کدام از این خطوط اطلاعات خاصی را در اختیار شما قرار می دهند. در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

1️⃣ خط مکدی: اولین و اصلی ترین خطی که در اندیکاتور macd باید به آن توجه کنید، خط مکدی است. این خط که با رنگ آبی نشان داده می شود، تفاضل بین میانگین متحرک نمایی 24 و 12 روزه است. این خط طبق فرمول زیر به دست می آید.

EMA (26) EMA (12) = مکدی خط

2️⃣ خط سیگنال: خط سیگنال که با رنگ نارنجی نمایش داده می شود، نشان گر نقاط ورود و خروج است. همچنین خط سیگنال با استفاده از میانگین متحرک 9 روزه به دست می آید و فرمول محاسباتی خاصی را شامل نمی شود.

EMA (9)  = سیگنال خط

3️⃣ خطوط هیستوگرام: این خطوط به صورت عمودی نشان داده می شوند و نشان دهنده تفاضل بین خط مکدی و سیگنال هستند. وقتی این تفاضل مثبت باشد، خطوط به صورت سبز رنگ و در بالای اندیکاتور نشان داده می شوند؛ اما وقتی منفی باشد در پایین و به صورت قرمز رنگ نمایش داده می شوند. خطوط هیستوگرام با استفاده از فرمول زیر نمایش داده می شوند.

خط سیگنال   خط مکدی = خط هیستوگرام

4️⃣ خط مرکزی: آخرین خطی که در اندیکاتور macd در فارکس وجود دارد، خط مرکزی است. این خط به صورت افقی و به شکل نقاط صفر رسم شده است. خط مرکزی یا Center Line نقاطی را نشان می دهد که میانگین متحرک 26 و 12 روزه با هم برابر هستند.

تنظیمات اندیکاتور مکدی

اندیکاتور macd در فارکس قابل تنظیم است؛ به صورتی که می توانید بسته به استراتژی معاملاتی یا اطلاعاتی که نیاز دارید، اقدام به تنظیم آن کنید. اما به طور کلی 3 نوع حالت مختلف از تنظیمات اندیکاتور macd وجود دارد که در ادامه می خواهیم به معرفی آن ها بپردازیم.

✅ تنظیمات پیش فرض: در این حالت شما از تنظیمات پیش فرض اندیکاتور استفاده می کنید. در واقع هیچ تغییری در تنظیمات ایجاد نمی شود. این تنظیمات شامل موارد زیر هستند.

👈 خط مکدی (Fast Length) : میانگین متحرک نمایی ۱۲ روزه

👈 خط سیگنال (Slow Length) : میانگین متحرک نمایی ۲۶ روزه

👈 طول سیگنال (Signal Length): عدد 9

✅ کسانی که ترید کوتاه مدت انجام می دهند، نیاز دارند تا تحلیل خوبی را از بازه های کوتاه مدت انجام دهند. لذا باید میانگین های متحرک نمایی اندیکاتور مکدی را بر روی بازه های کوتاه تری تنظیم کنند. برای این دسته از افراد، تنظیمات زیر پیشنهاد می شود.

👈 خط مکدی (Fast Length) : میانگین متحرک نمایی 6 روزه

👈 خط سیگنال (Slow Length) : میانگین متحرک نمایی 13 روزه

👈 طول سیگنال (Signal Length) : عدد 1

✅ در مقابل کسانی که معاملات خود را به صورت بلند مدت انجام می دهند، می توانند تنظیمات زیر را به عنوان تنظیمات پیشنهادی انجام دهند.

👈 خط مکدی (Fast Length) : میانگین متحرک نمایی 24 روزه

👈 خط سیگنال (Slow Length) : میانگین متحرک نمایی 52 روزه

👈 طول سیگنال (Signal Length) : عدد 9

معرفی انواع اندیکاتور macd

اندیکاتور macd در فارکس که تا به این جای کار به شما معرفی شد، مکدی مدرن نام دارد؛ این اندیکاتور در واقع اصلی ترین اندیکاتور macd است؛ اما به دلیل محبوبیت و کارایی این اندیکاتور، افراد مختلفی اقدام به ساخت انواع آن کرده اند. بسیاری از انواع اندیکاتور macd که تا به الان ساخته شده اند، ویژگی ها و کارکرد یکسانی دارند. اما دو نوع اندیکاتور مکدی بسیار پرکاربرد وجود دارند که در ادامه به شما معرفی می کنیم.

اندیکاتور macd کلاسیک

قبل از این که اندیکاتور مکدی مدرن ساخته شود، اندیکاتور macd کلاسیک در دسترس معامله گران بود. این اندیکاتور فقط شامل سه خط مرکزی، هیستوگرام و سیگنال است. هنوز هم مکدی کلاسیک در بین معامله گران بسته به نیاز، مورد استفاده قرار می گیرد. لذا اگر شما هم نیاز به استفاده از آن دارید، در متاتریدر نسخه 4 می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.

اندیکاتور macd استراتژی

اندیکاتور مکدی استراتژی را می توان به عنوان پیشرفته ترین نوع مکدی شناخت. این نوع اندیکاتور مستقیما بر روی چارت نمایش داده می شود. برای نمایش اطلاعات اولین کاری که انجام می دهد، محاسبه تفاضل خطوط مکدی، سیگنال و هیستوگرام است. سپس وقتی خط آبی رنگ، خط نارنجی رنگ را به سمت بالا بشکند و خط هیستوگرام به شکل مثبت ایجاد شود، اندیکاتور با فلش سبز سیگنال خرید می دهد. همین فرایند به صورت برعکس برای سیگنال فروش با فلش قرمز رنگ انجام می شود.

بیشتر بخوانید:

مزایای اندیکاتور macd در فارکس

تا به این جای کار دانستیم که اندیکاتور macd در فارکس واگرایی ها و نقاط ورود و خروج را به خوبی نشان می دهد؛ اما این اندیکاتور محبوب مزایای دیگری هم دارد. در ادامه به ذکر برخی از آن ها می پردازیم.

🟢 آسان بودن: اولین مزیتی که در اندیکاتور مکدی دیده می شود، آسان بودن آن است. این اندیکاتور به اندازه آسان و قابل فهم است که افراد مبتدی هم می توانند از آن استفاده کنند.

🟢 تایید روند: تشخیص روند در نگاه اولیه ساده است؛ اما تایید آن کار آسانی نیست. با استفاده از macd می توانید به راحتی متوجه شوید که یک روند آیا در جهت درستی قرار دارد یا خیر.

🟢 تنظیم شخصی: طبق آموزشی که دادیم، به راحتی می توانید این اندیکاتور را طبق استراتژی های خود تنظیم کنید. در واقع اندیکاتور macd در فارکس شامل اطلاعاتی محدود نیست.

معایب اندیکاتور macd در فارکس

با این که اندیکاتور macd شامل مزایای زیادی است، اما معایب و کمبود هایی را هم شامل می شود. اگر می خواهید از این اندیکاتور برای تشخیص قیمت کمک بگیرید، باید از معایب آن هم مطلع باشید.

❌ اندیکاتوری همراه با تاخیر: اندیکاتور macd، جزو اندیکاتور هایی است که تحلیل را با تاخیر نشان می دهد. به طور مثال قبل از به وجود آمدن روند، نمی تواند احتمال روند را نشان دهد؛ بلکه با استفاده از اطلاعات قبلی که از قیمت دارد، صرفا سیگنال هایی را به معامله گران می دهد.

❌ اشتباه: به مانند هر ابزار، اندیکاتور یا معامله گر دیگری، macd هم اشتباهاتی را شامل می شود. لذا نباید برای معاملات خود تنها به این اندیکاتور متکی باشید.

❌ مناسب برای شرایطی خاص: اندیکاتور macd برای تمام شرایط بازار مناسب نیست. به طور مثال این ابزار در فارکس برای شرایط همراه با نوسانات شدید مناسب نیست.

سخن پایانی

سعی کنید حتما از اندیکاتور macd در فارکس استفاده کنید؛ چرا که باعث افزایش دقت شما در تحلیل می شود. در واقع به طور کلی اندیکاتور ها، ابزار های کمکی مناسبی به حساب می آیند.

سوالات متداول

اندیکاتور macd در فارکس از چه چیزی برای محاسبات استفاده می کند؟
از میانگین های متحرک نمایی
Moving Average Convergence Divergence
تمام معامله گران می توانند از این اندیکاتور استفاده کنند.
خیر؛ پیشنهاد می شود از آن در کنار تحلیل کامل خود استفاده کنید.

برای تمام بازار های سرمایه مثل فارکس، ارز دیجیتال و بورس مناسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه