اندیکاتور در بازار فارکس ابزاری کاربردی است که برای معامله گران و تحلیلگران بسیار پر اهمیت است و با استفاده از این ابزار میتوانند به سیگنال های ورود و خروج در بازار فارکس دسترسی و همچنین به درستی این سیگنال ها را تشخیص داد.
برای تحلیل نمادها و بررسی روند احتمالی آنها، میتوان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد. یکی از این ابزارهای بسیار کاربردی اندیکاتور است. شما میتوانید با استفاده صحیح از اندیکاتور در بازار فارکس به بهترین شکل وضعیت جفت ارزهای مختلف را پیشبینی کرده و از این طریق به درآمد بسیار مناسبی دست پیدا کنید. در ادامه با بهترین اندیکاتورهای فارکس آشنا خواهید شد. پس با سودآپ همراه باشید.

اندیکاتور در فارکس چیست؟
اندیکاتور، یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در بازار فارکس است که از آن برای تحلیل بازارهای مالی استفاده میشود. این ابزارها بر اساس دادههای قیمتی و حجم معاملات در بازارهای مالی ساخته میشوند و به معاملهگران کمک میکنند تا الگوها و روندهای مختلف را در نمودار قیمت فارکس تشخیص دهند. اندیکاتورها میتوانند به صورت تکی یا ترکیبی از چندین اندیکاتور مختلف استفاده شوند و برای پیشبینی جهت حرکت بازار یا تصمیمگیری در مورد بهترین زمان برای ورود یا خروج از معاملات استفاده میشوند.
استفاده از اندیکاتورها در فارکس به تریدرها کمک میکند تا الگوهای مختلف بازار را شناسایی کرده و تصمیمات بهتری برای معاملات خود بگیرند. اندیکاتورها میتوانند به صورت تحلیلی یا تکنیکال استفاده شوند و به معاملهگران کمک میکنند تا بهترین زمان برای ورود یا خروج از معاملات را تشخیص دهند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از اندیکاتورها نیازمند دانش و تجربه است و تصمیمگیریهای نهایی باید بر اساس تحلیل جامع اطلاعات و شرایط بازار انجام شود. به همین دلیل بهتر است ابتدا آموزش ورود به بازار فارکس را به شکلی کامل فرا گرفته و سپس به استفاده از اندیکاتورها بپردازید.
آشنایی با انواع اندیکاتور در فارکس
اگر قصد یک معامله پرسود و کمخطا در حساب معاملاتی خود را دارید، بهتر است از اندیکاتورهای مناسب برای انجام معاملات خود استفاده کنید. در بازار فارکس بیش از صدها اندیکاتور مختلف وجود دارد که انتخاب بهترین اندیکاتور را برای معاملهگران به امری دشوار تبدیل کرده است.
اما بصورت کلی میتوان انواع اندیکاتور در فارکس را به چهار دستهبندی مختلف تقسیم کرد:
- اندیکاتور حجم در فارکس
- اندیکاتور روند در فارکس
- اندیکاتور حرکت در فارکس
- اندیکاتور نوسانات در فارکس
اندیکاتور RSI در فارکس
یکی از کاربردیترین انواع اندیکاتور در فارکس، اندیکاتور RSI است که با نام شاخص قدرت نسبی هم شناخته میشود. این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بسیار کاربرد داشته و بسیاری از معاملهگران، از آن برای تحلیل روند جفت ارزهای مختلف استفاده میکنند.
بسیاری از معاملهگران بازار سرمایه، برای شناسایی قدرت یا ضعف روند قیمتی یک سهم، اندیکاتور RSI را به کار میگیرند و از آن برای دریافت سیگنالهای VIP فارکس برای خرید و فروش استفاده میکنند. این اندیکاتور به آنها کمک میکند تا وضعیت خریداران و فروشندگان را در بازار بهتر درک کرده و تصمیمات معاملاتی خود را بر اساس آن بگیرند.
اصلیترین کاربرد اندیکاتور RSI تایید و تعیین نقاط قیمتی و سطح بازگشتی بازار است. مقادیر بدست آمده از این اندیکاتور در دو سطح 0 تا 100 در نوسان بوده و میزان قدرت خریداران و فروشندگان را نمایان میکند. به همین دلیل این اندیکاتور به عنوان شاخص قدرت نسبی نامیده میشود. بهترین بازه زمانی برای استفاده از اندیکاتور RSI بازه زمانی 14 روزه است.
در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور RSI یک نمودار خطی در پایین صفحه ارائه میدهد. این نمودار دارای دو سطح مهم به مقدارهای ۳۰ و ۷۰ است که بهصورت خطچین در میان نوسان ۰ تا ۱۰۰ قرار دارند. سطح افقی ۳۰ به عنوان یک حمایت قوی محسوب میشود و نشاندهنده اشباع فروش است. زمانی که اندیکاتور RSI به سطح ۳۰ یا کمتر از آن نزدیک میشود، این نشانگر معمولاً به سمت بالا حرکت کرده و نشان میدهد که فشار فروش کاهش مییابد.
در مقابل، سطح افقی ۷۰ به عنوان یک مقاومت محسوب میشود و نشاندهنده اشباع خرید است. وقتی اندیکاتور RSI به سطح ۷۰ یا بیشتر از آن نزدیک میشود، این نشانگر نشان میدهد که خریداران به حد اشباع و کاهش قدرت خرید رسیدهاند و ممکن است فشار فروش و کاهش قیمت نمودار را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر موارد ذکر شده میتوانید با استفاده از اندیکاتور RSI از ابزارهای خطوط روند نیز استفاده نمایید.
اندیکاتور ADX در فارکس
اندیکاتور ADX که نام آن از عبارت Average Directional Movement Index در سال 1978 برای اولین بار معرفی شد. این اندیکاتور نیز برای روند بازار مورد استفاده قرار میگیرد. اولین اولویت معاملهگر در استفاده از این اندیکاتور تکنیکال، باید تأیید روند دار بودن یا عدم وجود روند در بازار باشد. پس از اطمینان از روند دار بودن بازار و بررسی وضعیت دو بخش دیگر اندیکاتور، سیگنال معاملاتی صادر میشود.
این سیستم از سه بخش کلی تشکیل میشود که شامل: شاخص حرکت جهتدار میانگین (ADX)، شاخص حرکت مثبت (DI+) و شاخص حرکت منفی (DI-) است. این اندیکاتور به شکل پیشفرض در متاتریدر 4 در دسترس است و شما میتوانید از طریق منوی مربوطه به آن دسترسی داشته باشید.
قبل از اضافه کردن یک اندیکاتور به نمودار قیمتی، متاتریدر یک پنجره را باز میکند. این پنجره تنظیمات پیش فرض اندیکاتور را نمایش میدهد. شما میتوانید رنگ سطوح شاخص، دوره میانگین و ضخامت یا نوع خطوط سطوح شاخص را انتخاب کنید. با کلیک روی دکمه “OK”، اندیکاتور به نمودار شما اضافه خواهد شد. همچنین میتوانید از دکمه “Reset” برای بازگردانی تنظیمات به حالت پیش فرض استفاده نمایید.
شاخص ADX با مقادیری بین ۰ تا ۱۰۰ عمل میکند و بهطور کلی در زمینه تحلیل روند بازار استفاده میشود. این شاخص به ندرت از سطح ۷۵ عبور میکند. اگر مقدار ADX زیر خط ۲۵ باشد، نشاندهنده ضعف قوت روند فعلی بازار است و احتمالاً بازار بدون جهت مشخص در حال حرکت است. مقادیر بین ۲۵ تا ۵۰ نشاندهنده وجود یک روند در بازار هستند. ارقام بین ۵۰ تا ۷۵ نشانگر یک روند قوی هستند و مقادیر بین ۷۵ تا ۱۰۰ نیز یک روند بسیار قوی را نشان میدهند.
توجه داشته باشید که اگر ADX خط ۲۵ را به صورت صعودی طی کند، این موضوع ممکن است نشاندهنده خروج بازار از وضعیت خنثی و ورود به یک روند جدید (صعودی یا نزولی) باشد. به همین ترتیب، اگر ADX زیر خط ۵۰ عبور کند، نشاندهنده تمایل بازار به خروج از وضعیت روند قوی است. عبور ADX از مرز ۲۵ واحد نیز تأییدی برای ورود بازار به مرحله خنثی یا تغییر جهت روند میباشد.
اندیکاتور مومنتوم (Momentum) در فارکس
اندیکاتور مومنتوم یک ابزار دیگر در تحلیل تکنیکال است که سطح حرکت را اندازهگیری میکند. این اندیکاتور به عنوان یک اندیکاتور پیشرو برای شناسایی تغییرات در روند بازار استفاده میشود، زیرا سرعت تغییرات قیمت را اندازهگیری میکند.
اندیکاتور مومنتوم در فارکس برای تشخیص تغییرات و بازگشت روند به کار میرود. ارقام بسیار بالا و مثبت در این اندیکاتور نشاندهنده محدوده اشباع خرید است، در حالی که ارقام منفی و بسیار پایین، نمایانگر محدوده اشباع فروش میباشند. اندیکاتور مومنتوم همچون یک نوسانگر عمل میکند و در دسته اسیلاتورها قرار دارد.
همچنین، اندیکاتور مومنتوم بررسی میکند که آیا پیشرفتی در قیمتها صورت گرفته است یا به عقب برگشتهاند؟ زمانی که روند صعودی یا نزولی بازار هنوز ادامه دارد (پیش از اتمام آن)، خط مومنتوم توقف میکند و در جهت مخالف حرکت میکند. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که روند بازار تازه به اتمام رسیده و هنوز شروع به روند معکوس نکرده است. اگر مقدار مومنتوم مثبت باشد و بیشتر شود، نشاندهنده قدرت روند صعودی است. به عبارت دیگر، هر چه مقدار اندیکاتور منفیتر باشد، نمایانگر قدرت روند نزولی است.
شما میتوانید از طریق متاتریدر 4 به اندیکاتور مومنتوم دسترسی داشته باشید. برای افزودن این اندیکاتور، باید از منوی Insert به قسمت Indicators رفته و پس از آن در منوی Oscillatores اندیکاتور مومنتوم را انتخاب کنید.

انتخاب بهترین اندیکاتور فارکس
تعداد اندیکاتورهای کاربردی در بازار فارکس، تنها به موارد ذکر شده محدود نمیشود. در این بازار اندیکاتورهای پرشماری وجود دارد که هر کدام از آنها مزایا و کاربرد منحصر به فردی دارند. اگر بدنبال اندیکاتوری جهت دریافت سیگنال هستید می توانیم بهترین اندیکاتور اوردر بلاک را معرفی کنیم.
انتخاب بهترین اندیکاتور در فراکس به سبک و روش تحلیل شما در این بازار بستگی دارد. شما میتوانید با بررسی نکات زیر، از میان اندیکاتورهای مختلف، ابزار مورد نیاز خود را بیابید:
تعیین هدف
در قدم اول، پیش از هر چیز باید مشخص کنید که بنا به چه دلیلی قصد استفاده از اندیکاتور را دارید. آیا به دنبال تشخیص روند بازار، تعیین زمان ورود به معامله، خروج از معامله یا مدیریت ریسک معامله هستید؟ هر کدام از اندیکاتورهای فارکس وظیفه مشخصی را بر عهده دارند.
تناسب با سبک معامله
برخی از معاملهگران به نوسانگیری و معاملات روزانه علاقه دارند و برخی دیگر دیدگاهی بلند مدت به بازار فارکس دارند. شما میتوانید با در نظر گرفتن این موضوع اندیکاتور مناسب برای معاملات کوتاهمدت یا بلند مدت را انتخاب کرده و معاملات خود را انجام دهید.
ارزیابی
یکی از راهکارهای موثر برای انتخاب اندیکاتور در فارکس، تست کردن آنهاست. شما میتوانید از طریق حسابهای دمو کارایی برخی از اندیکاتورهای مختلف را بررسی کرده و از طریق مقایسه آنها با یکدیگر بهترین اندیکاتور را بنا به نیاز خود انتخاب نمایید.
ترکیب اندیکاتورها
معاملهگران حرفهای، از طریق ترکیب چند اندیکاتور مختلف با یکدیگر، یک تحلیل جامع را بدست آورده و تصمیماتی مناسب برای معاملات خود میگیرند. شما نیز میتوانید از اندیکاتورهای متنوع برای تحلیل بازار استفاده کنید. از جمله اندیکاتورهای: میانگین متحرک، Bollinger Bands و RSI. این ترکیبات به شما کمک میکند تا درک دقیقی از وضعیت بازار داشته و بهطور همزمان در بلندمدت و کوتاهمدت، تصمیمات موثری اتخاذ کنید.
آموزش
هر کدام از اندیکاتورهای مختلف، چارچوب و قوائد خاص خود را دارند. همچنین پیش از کار کردن با این اندیکاتورها باید با قوانین و موضوعات مختلف در فارکس از جمله آموزش لوریج در فارکس، میزان اسپرد فارکس، بروکرهای کلاهبردار فارکس و … آشنایی داشته باشید.
بررسی روند بازار
گاهی اواقت برای انتخاب اندیکاتور مناسب باید به شرایط فعلی بازار توجه داشته باشید. به عنوان مثال در بازههایی که روند بازار در کوتاهمدت قابل پیشبینی نیست، بهتر است به سراغ استراتژیها و اندیکاتورهای بلندمدت رفته و از ابزار مناسب با شرایط بازار استفاده کنید.
سخن پایانی
در میان ابزارهای مختلف برای تحلیل روند بازار، همواره اندیکاتورها به عنوان کاربردیترین ابزارها شناخته میشوند. در بازار فارکس صدها اندیکاتور مختلف که شما میتوانید بر اساس استراتژیهای معاملاتی، کاربرد اندیکاتورها، شرایط بازار و موارد دیگر بهترین اندیکاتور را انتخاب کنید.
اصلیترین هدف فعالیت در بازار فارکس کسب سود بالا است. برای دستیابی به این سود باید با افراد حرفهای همکاری کرده و از آموزشهای مناسبی بهرهمند شوید. برای این منظور تنها کافی است با مشاوران مجموعه سودآپ تماس (09152814422 یا 09044045754) برقرار کرده و مسیر خود را برای کسب سود بالا هموار کنید.
سوالات متداول
اندیکاتور در فارکس چیست؟
به طور کلی انواع اندیکاتور را به چند دسته میتوان تقسیم کرد؟
چگونه میتوان اندیکاتور مناسب را برای تحلیل روند فارکس انتخاب کرد؟
بهترین اندیکاتورها در فارکس کدام اند؟
از بهترین اندیکاتورها در فارکس میتوان به: اندیکاتور RSI، اندیکاتور ADX و اندیکاتور مومنتوم اشاره کرد.