اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

شاخص Pmi در فارکس

زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده:

شاخص pmi یک شاخص اقتصادی وابسته به نظرسنجی است که احساسات مدیران بازرگانی را در مورد شرایط فعلی و آینده اقتصاد اندازه‌گیری می‌کند.

یکی از شاخص‌های پیشرو و پیشرفته در اقتصاد کلان، شاخص مدیران خرید (PMI) خدمات است که در پیش‌بینی رونق و رکود اقتصادی کاربرد گسترده‌ای دارد.  PMI مخفف Purchasing Managers Index است و طیف گسترده‌ای از اقتصاددانان، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از این شاخص استفاده می‌کنند. اگر برای شما سوال است که این شاخص چه کاربردی دارد باید بدانید که این شاخص می‌تواند نرخ‌ تورم، تولید ناخالص داخلی و بیکاری اقتصادها را پیش‌بینی کند. ازاین‌رو درک آن کمک شایانی به بهبود تحلیل بنیادی معامله‌گران می‌کند. در این مطلب از سودآپ به بررسی این شاخص و تاثیر آن بر روی بازار و بروکرهای فارکس می‌پردازیم.

شاخص pmi

شاخص pmi در فارکس

PMI یک شاخص اقتصادی وابسته به نظرسنجی است که احساسات مدیران بازرگانی را در مورد شرایط فعلی و آینده اقتصاد اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص با جمع‌آوری داده‌ها از مدیران بازرگانی شرکت‌های مختلف محاسبه می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود اطلاعاتی درباره عملکرد کسب‌وکار خود مانند تولید، سفارش‌های جدید، اشتغال و موجودی ارائه کنند. سپس داده‌های جمع‌آوری‌شده به صورت یک عدد بیان می‌شود که نشان‌دهنده فعالیت اقتصادی کلی در بخش‌های تولیدی و خدماتی است. نظرات مدیران در مورد عملکرد فعلی و آینده کسب‌وکارها، به ما نشان می‌دهد که اقتصاد چقدر در حال رشد یا کاهش است. رقم 50 در این شاخص نقطه تعادل را نشان می‌دهد؛ اعداد بالاتر از 50 به رشد و افزایش فعالیت اقتصادی اشاره دارند، در حالی که اعداد کمتر از 50 به کاهش و رکود احتمالی را بازگو می‌کنند. از این رو، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران از این شاخص برای پیش‌بینی جهت روند بازارها و اتخاذ تصمیمات استراتژیک در خصوص سرمایه‌گذاری‌های خود بهره‌مند می‌شوند.

تاثیر شاخص pmi در فارکس

PMI یک نظرسنجی ماهانه است که برای مدیران ارشد فعال در صنایع اصلی ارسال می‌شود. صنایع و شرکت‌ها به ترتیب بر اساس سهم آن‌ها در تولید ناخالص داخلی انتخاب می‌شوند. این نظرسنج‌ ها شامل سؤالاتی در مورد شرایط کسب و کار و هرگونه تغییر است. از این رو، معامله‌گران باید مراقب این داده‌ها باشند و منتظر انتشار رسمی آن باشند. وقتی زمان پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی می‌رسد، عدد بالای 50 معیاری برای توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود. در مقابل، عدد زیر 50 نشان می دهد که اقتصاد در حال رفتن به سمت رکود است. از آن‌جایی که این معیار برای اکثر افراد مرتبط با اقتصاد و بخش مالی یک شاخص مهم است، مطمئناً تأثیر زیادی بر ارزش یک ارز خواهد داشت. معامله‌گران فعال در بازارهای مالی و ساعت کاری فارکس فعال هستند می‌دانند به محض اینکه تحلیل‌ها و شاخص PMI منتشر شود بازار فارکس دستخوش تغییر می‌شود بدین جهت با تحلیل این داده‌ها باید بهترین تصمیم را برای انتخاب استراتژی خود بگیرند.

ism services pmi در فارکس

شاخص ISM بخش غیر تولیدی یا خدماتی ارزیابی از وضعیت اقتصادی 400 شرکت خدماتی یا غیر تولیدی است. این شاخص با ارزیابی گزارش مدیران خرید و تأمین منابع شرکت‌ها تهیه می‌شود. حروف مخفف ISM از نام موسسه تهیه کننده این گزارش تشکیل شده است. در واقع Institute of Supply Management مسئول تهیه این گزارش است.
شاخص ISM بخش غیر تولیدی یا همان خدماتی مثل شاخص‌های PMI عمل می‌کند. شاخص ISM بخش خدماتی آمریکا در اولین هفته هر ماه میلادی منتشر می‌شود. این شاخص هم مثل شاخص PMI وضعیت فعالیت‌های اقتصادی را در دو قالب رونق (اعداد بالای 50) و رکود (اعداد زیر 50) نشان می‌دهد. گزارش ISM بخش خدماتی از چند بخش تشکیل شده است: فعالیت‌های تجاری، سفارشات جدید، استخدام نیرو، وضعیت انبار و تغییرات قیمت‌ها.
معامله‌گران فارکس می‌توانند داده‌های ماه قبل ISM را با میزان پیش‌بینی‌شده ازسوی اقتصاددانان مقایسه ‌کنند و اگر شاخص PMI بهتر از ماه قبل و بالاتر از عدد پیش‌بینی‌شده باشد، احتمالا دلار آمریکا تقویت خواهد شد. اینجاست که می‌توان باکمک تحلیل فاندامنتال و تکنیکال بک ستاپ معاملاتی مناسب برای ورود به بازار تعیین کرد.

ism manufacturing pmi در فارکس

شاخص تولیدی که به آن Manufacturing Pmi هم گفته می شود یکی از انواع شاخص‌های مدیران است. داده‌هایی که برای استخراج این شاخص مورد استفاده قرار می‌گیرند از 5 قسمت مختلف به دست می آیند که به شرح زیر هستند:

  • چیزی در حدود سی درصد از این شاخص را از سفارش های جدید استخراج می کنند.
  • بیست درصد از آن را نرخ استخدام شامل می شود.
  • بیست و پنج درصد از این شاخص را نرخ تولید تشکیل می دهد.
  • موجودی انبار هم ده درصد از این شاخص را به وجود می آورد.
  • و در نهایت پانزده درصد از این شاخص را هم زمان تحویل تامین کننده شامل می شود.

نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که زمانی که قصد محاسبه این شاخص را دارید باید زمان تحویل تامین کننده را برعکس کرده و سپس شاخص را حساب کنید. به این شکل است که بقیه محاسبات به شکلی پیش می روند که با یکدیگر قابلیت مقایسه داشته باشند.

 ما می توانیم راهی که برای تولید در پیش داریم را به کمک این شاخص به خوبی شناسایی کنیم و از آن استفاده لازم را ببریم. شاخص pmi تولیدی عددی است که بین صفر تا صد است. تا زمانی که این شاخص روی عدد 50 باشد یعنی وضعیت ثابت و بدون هیچ گونه تغییری را شاهد هستیم. اگر وضعیت در حال بهتر شدن باشد این شاخص عددی بالاتر از 50 را نشان می دهد. در صورتی هم که شرایط در حال بدتر شدن باشد این شاخص عددی زیر 50 را به نمایش می گذارد. 

مزایا و معایب شاخص  PMI

شاخص PMI به مدیران در سطح و بخش‌های مختلف کمک می‌کند تا بهترین تصمیم‌ها را بر اساس روند صنعت خود بگیرند. این شاخص نیز  مزایا و معایب مختص به خود را دارد که در ادامه با یکدیگر به بررسی ان‌ها می‌پردازیم:

مزایا:

  • PMI از طریق نظرسنجی‌ها از مدیران خرید صورت می‌گیرد و به سرعت و به‌روز رسانی می‌شود. این اطلاعات دقیق و به موقع به مدیران کمک می‌کند تا در تصمیم‌گیری‌هایشان مطمئن تر باشند.
  • PMI به مدیران کمک می‌کند تا روند صنعت را پیش‌بینی کنند. با توجه به میزانPMI، مدیران می‌توانند از ترندها و تغییرات در بازار آگاه شوند و استراتژی‌های مناسب را برای سازمان خود تعیین کنند.
  • PMI در صنایع مختلف قابل استفاده است و به مدیران این امکان را می‌دهد که عملکرد صنعت خود را با سایر صنایع مقایسه کنند و میزان رقابت را ارزیابی کنند.

معایب:

  • شاخص PMI بر اساس نظرسنجی‌هایی از مدیران خرید به دست می‌آید که اطلاعاتی نسبتاً محدودی از تامین‌کنندگان و شرکای تجاری را دربرمی‌گیرد. بنابراین ممکن است به بعضی جنبه‌ها و جزئیات کمتری از صنعت پرداخته شود.
  • PMI ممکن است تحت تأثیر نوسانات کوتاه‌مدت باشد. به عبارت دیگر، نتایج PMI در دوره‌های کوتاه ممکن است متغیر باشند و به عوامل غیرعمده‌ای، مانند تغییرات سیاسی یا اقتصادی، وابسته باشند.

سخن پایانی

در این مقاله از سود آپ مبحث شاخص pmi  و تاثیرات آن را بر بازارهای جهانی و فارکس بررسی کردیم. همانطور که گفته شد این شاخص تاثیر مهمی روی بازارهای اقتصادی و مالی دارد و پس از ارائه این شاخص‌ها افراد باید استراتژی مختص خود را بیابند. البته یافتن استراتژی مثبت و سودآور در فارکس کار آسانی نیست و شما باید معامله‌گران با سابقه‌ای در این زمینه مشورت کنید. بدیمن جهت می‌توانید با کارشناسان سودآپ تماس گرفته یا در شبکه‌های مجازی به آن‌ها پیام دهید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

سوالات متداول

چگونه شاخص PMI اقتصاد را اندازه‌گیری می‌کند؟

شاخص PMI، ارقامی را از 0 تا 100 ارائه می‌دهد. ارقام بالاتر از 50 نشان‌دهنده افزایش نسبت به ماه گذشته هستند و ارقام کمتر از 50 به کاهش و انقباض در اقتصاد اشاره دارند. عدد 50 نمایانگر استقرار و عدم تغییر است، و هر چه عدد از 50 دورتر باشد، نشان‌دهنده تغییرات بیشتر در وضعیت اقتصادی است.

داده‌های PMI توسط چند نهاد مختلف منتشر می‌شود که مهم‌ترین و معتبرترین آن‌ها ISM است. این موسسه، به صورت مستقل این داده‌ها را منتشر می‌کنند. با این حال، نکته مهم این است که این دو شاخص تفاوت معناداری با یکدیگر دارند.

شاخص مدیران خرید بخش تولیدی و غیرتولیدی ازجمله محرک‌های قدرتمند بازار هستند. زمانی که این شاخص‌ها در ساعت 10:30 به وقت نیویورک (یا 18:00 به وقت تهران) منتشر می‌شوند، احتمال نوسانات در بازار فارکس بسیار بالا می‌رود.

در محاسبه شاخص PMI به هرکدام از پنج مولفه اصلی یعنی سفارش های جدید، تولید، اشتغال، تحویل‌های تامین کننده و موجودی وزن مساوی ۲۰ درصد داده می‌شود. سپس با استفاده از آن PMI کل محاسبه می‌شود

افزایش یا کاهش شاخص PMI به طور مستقیم تأثیرگذار بر بازارها و اقتصاد کلان است. افزایش این شاخص به نمایانگر رشد و افزایش فعالیت اقتصادی است که می‌تواند به افزایش قیمت‌ها و تقاضا منجر شود. این امر می‌تواند باعث افزایش سطح اعتماد مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران شود و در نتیجه، بازارهای مالی را تحریک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه