اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

آموزش فارکس برای مبتدیان

زمان مطالعه: 22 دقیقه
نویسنده:

فارکس یا بازار ارز خارجی، بازاری است که در آن ارزهای مختلف جهان خرید و فروش می شوند. بدین ترتیب، شما می توانید با خرید و فروش ارزها به تفاوت قیمتها سود کسب کنید. بازار فارکس به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته شده و روزانه تریلیونها دلار در این بازار معامله می شود. برای مبتدیان، مهم است که با مفاهیم اساسی مانند جفت ارزها، نرخ ارز، لات و پیپ‌ها آشنا شوند. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آموزش ترید در فارکس این روز ها تقاضای بسیاری از افرادی است که می خواهند برای معامله گری و کسب درآمد وارد این بازار شوند. فارکس را می توان بزرگ ترین بازار سرمایه بین المللی دانست که در طول روز، سرمایه گذاران بزرگ و کوچک زیادی در آن فعال هستند. از آن جایی که معامله گری شرایط شغلی بسیار خوبی را به وجود می آورد، افراد زیادی حتی تصمیم برای تغییر شغل خود بر ترید در فارکس دارند.
به طور مثال در این بازار می توان به صورت 24 ساعته و هر زمانی از روز فعالیت داشت؛ همچنین با حداقل سرمایه برای ورود به فارکس می توان فعالیت را آغار کرد. اما در میان این همه متقاضی حضور در فارکس، درصد زیادی از آن ها با شکست رو به رو می شوند و سرمایه خود را از دست می دهند؛ مشکل از چه چیزی است؟ طبیعتا در چنین شرایطی اگر آموزش ترید کامل در فارکس را پشت سر نگذاشته باشید، با ضرر رو به رو می شوید. به همین دلیل در ادامه تصمیم بر آموزش ترید در بازار فارکس گرفته ایم پس با سودآپ همراه باشید.

قبل از این که بخواهیم سراغ آموزش ترید در فارکس برویم، طبیعتا ابتدا باید بدانیم که ترید در فارکس چیست؟ بازار فارکس یک بازار بین المللی است که در آن جفت ارز ها، نماد ها و سهام مختلف معامله می شوند. در این بازار می توانید جفت ارز ها را نسبت به یکدیگر ترید کنید؛ به به طور مثال می توانید ارز EUR را نسبت به USD معامله کنید. هر چیزی که برای انجام ترید نیاز است، در بازار فارکس می توان پیاده سازی کرد.

به طور مثال در این بازار می توانید برای ترید های خود نقطه ورود، حد ضرر، حد سود و بسیاری از موارد دیگر را رعایت کنید؛ همچنین ترید در فارکس می تواند به روش ها و تحت حساب های مختلفی انجام شود. فارکس را می توان بهترین بازار مالی برای ترید شناخت؛ چرا که در آن معامله گران زیادی از سر تا سر دنیا فعالیت می کنند و همچنین با نوسان زیادی رو به رو هستید. این میزان نوسان زیاد باعث می شود که موقعیت های معامله گری زیادی برای شما وجود داشته باشد.

همچنین عرضه و تقاضای بسیاری بین جفت ارز ها در فارکس وجود دارد؛ همین موضوع باعث شده معاملات شما در لحظه انجام شود. وجود تمام قابلیت اهی ترید در این بازار، باعث شده تا افراد زیادی به سمت آموزش ترید در فارکس بیایند.

مزایای آموزش ترید در فارکس

این روز ها آموزش های ترید در بازار فارکس با قیمت های زیادی در حال انجام است؛ همچنین نفرات زیادی هم در این آموزش ها شرکت می کنند. به همین دلیل تصمیم داریم در این بخش مهم ترین مزایای ترید در بازار فارکس را مورد بررسی قرار دهیم. قبل از این که بخواهیم سراغ این مزیت ها برویم، لازم است بگوییم که کسب این مزیت ها با استفاده از ترید در فارکس، نیازمند داشتن ذهنیتی حرفه ای است.

به معنایی دیگر، از همان ابتدای شما نباید صرفا با داشتن سودای کسب سود های زیادی در این بازار فعالیت کنید؛ این گونه حتی سرمایه خود را هم از دست می دهید؛ لذا پیشنهاد می کنیم که حتما با گذراندن آموزش ترید در فارکس شروع حرفه ای را داشته باشید.

کسب سود های زیاد

قیمت ها در بازار فارکس بر حسب پیپ تغییر می کنند و سود و ضرر شما هم بر همین حسب به دست می آید. به طور مثال وقتی اقدام به ترید یک جفت ارز پرطرفدار می کنید، در یک معامله شاید شاهد 200 تا 400 پیپ نیز باشید. به همین دلیل کسب سود های زیادی در فارکس دور از انتظار نیست. به معنای دیگر، اگر شما آموزش ترید در فارکس را به خوبی گذرانده باشید، بازار نیز پتانسیل سوددهی بسیار زیادی را دارد.

درآمد بالا

همان طور که می دانید در کشور ما قیمت ارز های جهانی مدام در حال افزایش است؛ از همین رو اگر بتوانید با استفاده از ترید در فارکس، سود های دلاری یا ارز های دیگر کسب کنید، قطعا درآمد بالایی خواهید داشت. از چند سال گذشته تا به الان کشور ما وضعیت اقتصادی خوبی را پشت سر نگذاشته است؛ به همین دلیل ریال ارزش خود را از دست داده و ارزش ارز های دیگر در کشور ما بیشتر شده.

استقلال زمانی

طبیعتا اگر در یک شرکت یا شغل های دیگر مشغول به کار باشید، زمان زیادی از شما گرفته می شود؛ اما ترید در فارکس وضعیت کاملا متفاوتی را برای شما به وجود می آورد؛ به این شکل که زمان شما کاملا دست خودتان است و می توانید در ساعتی از روز که می خواهید، ترید را آغاز و به پایان برسانید. همچینن دقت داشته باشید که بازار فارکس یک بازار 24 ساعته است؛ به این معنی که هر زمانی از شبانه روز می توانید شغل خود را داشته باشید.

استقلال مالی

در بازار فارکس وضعیت مالی را خودتان با دانشی که دارید تعیین می کنید؛ در واقع دیگر وابسته به یک میزان حقوق مشخص شده در ماه نیستید. شما طبق استراتژی، سبک ترید، میزان دانش و زمانی که می گذارید، قطعا می توانید برآورد مالی هم داشته باشید؛ اما در شغل دیگر طبیعتا حقوقی برای شما تعیین می شود و طبق آن کار می کنید.

اهمیت آموزش ترید در فارکس

قبل از این که به بخش های مختلف آموزش ترید در فارکس بپردازیم، اجازه دهید تا بررسی را بر اهمیت این آموزش ها داشته باشیم. به طور کلی آموزش کامل ترید در فارکس اصلا اجباری نیست؛ چرا که هنگام ورود به بازار فارکس نیاز به ارائه هیچ مدرکی برای احراز میزان یادگیری ندارید. شما تنها با ثبت نام در بروکر فارکس و شارژ حساب خود، می تواند فعالیت در فارکس را آغاز کنید؛ اما چیزی که در گذشته هم مشخص شده این است که بدون دانش لازم، قطعا هیچ نتیجه مثبتی را کسب نمی کنید.

این روز ها به دلیل اقتصاد بدی که در کشور خود تجربه می کنیم، طبیعتا بسیار مهم است که بتوانیم درآمد دلاری داشته باشیم و در بازار اهی مالی فعالیت کنیم؛ اما این دیدگاه مثبت در بازار های مالی اگر بدون آموزش ترید در فارکس پیش برود، قطعا تجربه بدی می سازد. لذا باید از دنیای مدرن و دیجیتالی الان استفاده کرد و آموزش های لازم را گذراند.

متاسفانه در سال های گذشته تا به الان چه در فارکس چه در بورس، شاهد هموطنان زیادی بوده ایم که بدون کسب دانش وارد این بازار ها شده اند و سرمایه خود را از دست داده اند. این میزان سرمایه از بین رفته علاوه بر آسیب های شخصی، به اقتصاد کشور هم آسیب زیادی وارد می کند. لذا از اهمیت کسب آموزش های لازم نباید غافل شد.

بخش های مختلف آموزش ترید در فارکس

پس از این که ذهنیت خوبی را از ترید در فارکس به دست آوردید، وقت آن رسیده که سراغ آموزش ترید در فارکس برویم. در این باره باید بدانید که آموزش کامل ترید در فارکس شامل بخش های مختلفی می شود؛ در واقع برای این که بتوانید فعالیت حرفه ای را در این بازار داشته باشید، باید دیدگاه کاملی را از تمام جهات بدست بیاورید. آموزش باید به گونه ای پیش برود که در واقع تسلط کامل به تمام اصطلاحات و بخش های مختلف بازار داشته باشید. برای به دست آوردن این دانش ادامه آموزش را دنبال کنید.

بروکر فارکس چیست؟

اولین و یکی از مهم ترین مفاهیمی که در بازار فارکس باید با آن آشنا شوید، بروکر است. اگر سابقه فعالیت در بازار بورس ایران را داشته باشید، می دانید که در این بازار طبیعتا باید برای فعالیت، در یک کارگزاری ثبت نام کنید. حال بروکر در فارکس دقیقا همین نقش را دارد. اگر بخواهیم به شکلی کامل تر توضیح دهیم، بهتر است بدانید که بروکر میان معامله گر و بازار قرار می گیرد. به صورت طبیعی شما هیچ دسترسی را به بازار فارکس ندارید؛ این دسترسی با واسطی به نام بروکر ایجاد می شود.

بروکر میان شما و بازار فارکس قرار می گیرد و خدمات ترید را به وجود می آورد. وقتی در بروکر ثبت نام می کنید، در واقع می توانید با پرداخت یک سری کارمزد ها و دسترسی به یک سریع قابلیت ها، جفت ارز های بین المللی و نماد های مختلف را معامله کنید. در ادامه باید بدانید که خیلی از بروکر ها در کشور ما به دلیل مسائل تحریم، خدماتی را ارائه نمی کنند.

اما در این باره هیچ نگرانی وجود ندارد؛ چرا که در مقابل بروکر های معتبری مانند بروکر آلپاری و یا لایت فایننس آماده ارائه خدمات رایگان به معامله گران هستند.

آموزش تحلیل در بازار فارکس

یکی از مهم ترین بخش های آموزش ترید در فارکس را می توان مربوط به تحلیل های مختلف دانست. شما برای این که بتوانید اقدام به معامله جفت ارز های مختلف کنید، طبیعتا باید پیشبینی قیمتی را ابتدا به دست بیاورید. باید قدرت تحلیل نمودار و اخبار های ارائه شده را داشته باشید؛ در غیر این صورت هیچ قدرت تریدی را نخواهید داشت. اما تحلیل صرفا شکل یک علم واحد نیست؛ بلکه باید به تحلیل های مختلف مسلط باشید.

البته این را هم بگوییم که خیلی از افراد تنها از یک سبک تحلیلی برای ترید در فارکس استفاده می کنند؛ اما بهتر است هر نوع تحلیل را مکمل روش دیگری بدانیم. در ادامه آموزش ترید در بازار فارکس قصد داریم تحلیل های مختلف را آموزش دهیم.

تحلیل تکنیکال فارکس

اولین و یکی از رایج ترین روش های تحلیل، تحلیل تکنیکال است؛ در این روش شما به عنوان یک معامله گر، با نمودار و قیمت جفت ارز سر و کار خواهید داشت. جفت ارز ها یا نماد های مختلف طبق روند قیمتی که از گذشته تا به الان طی کرده اند، نمودار قیمت فارکس را در تاریخ خود ایجاد کرده اند؛ شما با داشتن علم تحلیل تکنیکال می توانید از ادامه مسیر این نمودار قیمتی مطلع شوید.

روش های مختلفی در تحلیل تکنیکال وجود دارند؛ به طور مثال پرایس اکشن را می توان محبوب ترین این روش ها دانست. در این روش شما با محدوده های قیمتی سر و کار دارید. همچنین نمودار را به خوبی نگاه می کنید تا متوجه به وجود آمدن الگو های قیمتی بر روی آن شوید. این الگو ها نیز به شما در تشخیص ادامه قیمت کمک می کنند.

اندیکاتور ها در فارکس

انداکاتور ها در تحلیل تکنیکال بازار فارکس می توانند بسیار به کمک شما بیایند. این ابزار با استفاده از فرمول های پیچیده ریاضی ایجاد شده و به شما در تشخیص وضعیت قیمت کمک زیادی می کنند؛ بهتر است بدانید که اندیکاتور ها شامل انواع گوناگونی هستند؛ به طور مثال برخی از آن ها با بررسی نوسانات قیمتی سیگنال هایی را به شما می دهند و برخی دیگر صرفا حجم نقدینگی موجود در بازار را بررسی می کنند. این که شما از چه نوع اندیکاتوری استفاده کنید، کاملا بستگی به استراتژی معاملاتی و نیاز شما در آن لحظه دارد.

تحلیل بنیادی در فارکس

نوع دوم تحلیل که در بازار فارکس باید از آن استفاده کنید، تحلیل بنیادی یا فاندامنتال است. قطعا که تحلیل قیمتی می تواند اعتبار زیادی داشته باشد؛ اما برخی اوقات اگر از بنیاد و اتفاقاتی که در پایه یک جفت ارز می افتاد خبر نداشته باشید، تحلیل تکنیکال نیز بی اهمیت شمرده می شود. در تحلیل بنیادی شما در واقع مسائل سیاسی و اخباری که درباره جفت ارز هستند یا به طور غیرمستقیم تاثیر می گذارند را باید مورد بررسی قرار دهید.

به طور مثال در نظر بگیرید که در جلسه فدرال رزرو، نرخ بهره افزایش پیدا می کنید؛ در این صورت قطعا باید منتظر تغییر قیمت جفت ارز های بر پایه دلار آمریکا باشید. لذا سعی کنید همیشه بررسی لحظه ای را از اخبار داشته باشید.

تحلیل سنتیمنت در فارکس

در بازار فارکس احساسات می توانند معامله گری را به شکل جدی با تغییرات منفی و مثبت رو به رو کنند؛ از همین جهت شما باید در لحظات حساس بدانید که چه نوع احساسی بر بازار حاکم است. به این فرایند تشخیص، تحلیل سنتیمنت می گویند. خیلی از افراد این روش تحلیل را جدی نمی گیرند و به همین دلیل در بسیاری از مواقع سرمایه خود را از دست می دهند.

مدیریت ریسک و سرمایه

بسیاری از افراد با دانشی که در بازار فارکس فعال بوده اند در حال حاضر سرمایه خود را از دست داده و ضرر کرده اند؛ دلیل این موضوع چیست؟ حتی اگر بهترین تحلیل گر هم باشید اما مدیریت ریسک و سرمایه را ندانید، طبیعتا با شکست مواجه می شوید. شما باید میزان ریسک هر معامله را بسنجید و بدانید که در هر میزان ریسک، باید چه میزان سرمایه وارد کنید.

بعد از مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه در آموزش ترید در فارکس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. سرمایه شما هر چقدر هم که باشد، باید بدانید که چه درصدی از آن را وارد معامله کنید. همچنین باید بدانید که حجم معاملات را در فارکس چگونه مدیریت کنید. در ادامه به مفهوم حجم معاملات بیشتری می پردازیم. به طور کلی در این باره بدانید که مدیریت ریسک و سرمایه دو عضو جدا نشدنی از هم هستند.

نماد ارز های فارکس

شما به عنوان یک تریدر در فارکس، هر روزه با جفت ارز های بسیار زیادی سر و کار دارید؛ این جفت ارز ها با استفاده از نماد های مختلفی مشخص شده اند. در آموزش ترید در فارکس اگر با این نماد ها آشنا نشوید، قطعا در ادامه راه به مشکل بر می خورید. همچنین بهتر است بدانید شناخت همه نماد ها در فارکس لازم نیست؛ تنها یک سری نماد بسیار بزرگ وجود دارند که هر کدام از آن ها درصد قابل توجهی از بازار را در دست دارند. به همین دلیل در ادامه به ذکر و معرفی آن ها می پردازیم.

  • دلار آمریکا :USD
  • یورو :EUR
  • پوند انگلستان :GBP
  • ین ژاپن :JPY
  • فرانک سوئیس :CHF
  • دلار کانادا :CAD
  • دلار نیوزیلند :NZD
  • دلار استرالیا :AUD

شما از این ارز ها می توانید نسبت به هم در فارکس استفاده کنید؛ به معنایی دیگر به طور مثال می توانید اقدام به معامله جفت ارز EUR/USD کنید. دقت داشته باشید که این 8 نماد در فارکس، بیشتر درصد سرمایه در حال گردش را در اختیار دارند. اکثر تریدر ها در فارکس پس از گذراندن آموزش ترید در فارکس اقدام به معامله بر روی این نماد ها می کنند؛ چرا که با میزان نوسان زیادی که دارند، بیشترین موقعیت ترید را به وجود می آورند.

دقت داشته باشید که در بازار فارکس به عنوان یک تریدر، می توانید بر روی تعدادی از محبوب ترین ارز های دیجیتال هم معامله داشته باشید. به طور مثال امکان معامله بر روی ارز هایی مانند بیت کوین یا لایت کوین را دارید. همچنین علاوه بر نماد ارز های جهانی، می توانید بر روی ارزش هایی مانند طلا و همچنین نماد هایی مانند نماد اپل یا آمازون معامله کنید.

جفت ارز در فارکس

در بخش قبلی با نماد های موجود در فارکس آشنا شدید؛ اما به عنوان کسی که می خواهد آموزش ترید در فارکس را پشت سر بگذارد، برای معامله حتما باید با مفهوم جفت ارز هم آشنا شوید. جفت ارز در فارکس به دو واحد پولی گفته می‌شود که در بازار ارز به صورت همزمان خریداری یا فروش می‌شوند. برای مثال، جفت ارز EUR/USD به معنی خرید یورو و فروش دلار است.

 در این مثال، EUR  (یورو) ارز پایه و USD  (دلار) ارز دوم است. ارز پایه همیشه به عنوان یک واحد قیمتی در نظر گرفته می‌شود و ارز دوم قیمت آن را تعیین می‌کند. با توجه به اینکه بازار فارکس بین المللی است، جفت ارزهای مختلفی در این بازار وجود دارند. برخی از معروف‌ترین جفت ارزها شامل EUR/USD، GBP/USD، USD/JPY و AUD/USD هستند.

با توجه به تغییرات قیمت در بازار ارز، قیمت جفت ارزها نیز تغییر می‌کند. برای مثال، اگر قیمت EUR/USD از 1.1000 به 1.2000 تغییر کند، این به معنی افزایش ارزش یورو و کاهش ارزش دلار است. جفت ارز در فارکس ابزاری است که برای معاملات در بازار ارز استفاده می‌شود. با توجه به تغییرات قیمت در بازار، معامله گران می‌توانند سود یا ضرر کسب کنند. برای مثال، اگر یک معامله گر به این نتیجه برسد که قیمت جفت ارز EUR/USD در آینده افزایش خواهد یافت، می‌تواند با خرید این جفت ارز، سود کسب کند.

آشنایی با مهم ترین مفاهیم معاملاتی فارکس

به عنوان کسی که می خواهد پس از آموزش ترید در فارکس اقدام به معامله گری کند، قطعا باید با یک سری از مهم ترین اصطلاحات آشنایی لازم را داشته باشید. برخی از این اصطلاحات را اگر ندانید، با اشتباه در معامله و در نهایت از دست رفتن سرمایه رو به رو می شوید. به همین دلیل بخش های زیر را به عنوان مفاهیم معامله گری، به دقت مطالعه کنید.

لوریج (Leverage) در فارکس چیست؟

اولین و یکی از مهم ترین مفاهیم معاملاتی در آموزش ترید در فارکس که می خواهیم به آن بپردازیم، لوریج یا اهرم است. لوریج (Leverage) در فارکس به معنای استفاده از سرمایه گذاری به شکل قرضی برای افزایش حجم معاملات و به دست آوردن سود بیشتر است. با استفاده از لوریج، شما می‌توانید با کمترین سرمایه، حجم معاملات بیشتری را در بازار فارکس داشته باشید.

برای مثال، فرض کنید شما ۱۰۰۰ دلار سرمایه دارید و می‌خواهید در بازار فارکس معامله کنید. با استفاده از لوریج ۱۰۰:۱شما می‌توانید به جای خرید ۱۰۰۰ دلار، به اندازه ۱۰۰ برابر این مقدار، یعنی ۱۰۰ هزار دلار خرید کنید. این به شما چنین امکانی را می‌دهد که با حجم بالاتری از معاملات، سود بیشتری را به دست آورید.

خیلی از افرادی که می خواهند معامله گری در بازار فارکس را آغاز کنند، با شناخت چنین ویژگی در بازار، ترغیب به انجام معاملات با سرمایه کم و اهرم زیاد می شوند؛ اما چنین اقدامی برای افرادی که تازه می خواهند آموزش ترید در فارکس را پشت سر بگذارند و معامله گری را آغاز کنند، درست نیست. چرا که به قولی اهرم می تواند یک شمشیر دو لبه باشد. به معنی دیگر، اگر در معاملات اهرم دار با ضرر مواجه شوید، سرمایه بسیار زیادی را از دست می دهد.

 لذا پیشنهاد می کنیم در ابتدای فعالیت در فارکس، با سرمایه کم و معاملات کوچک پیش بروید. در ادامه سمت معاملات اهرم دار بروید.

سواپ (Swap) در فارکس چیست؟

سواپ جزو اصطلاحاتی در بازار فارکس است که اگر به درستی متوجه مفهوم و عملکرد آن نشوید، امکان دارد سرمایه خود را از دست بدهید و یا با میزان قابل توجهی ضرر مواجه شوید. در همین ابتدایی به معنایی ساده، سواپ میزان کارمزدی است که در صورت باز گذاشتن معامله بیشتر از 24 ساعت از شما دریافت می شود؛ باید توجه داشته باشید که سواپ صرفا برای معاملاتی است که با لوریج پیش می روند.

وقتی شما بر روی یک جفت ارز معامله ای را باز می کنید، اساسا اقدام به خرید ارز پایه و فروش ارز دوم کرده اید؛ در ارز پایه که آن را خریده اید هیچ شک و صحبتی نیست، اما در ارز دوم که بدون داشتن اقدام به فروش آن کرده اید، طبیعتا سوالاتی وجود دارد. دقیقا به دلیل قرض دادن همین ارز دوم برای فروش است که شما باید میزان سواپ را پرداخت کنید اما در مقابل در صورت خرید ارز دوم، سودی جدا به شما داده می شود.

در واقع باید بدانید که سواپ همیشه با ضرر شما همراه نیست؛ بلکه می تواند تحت یک سری شرایط، سود هم در پی داشته باشد. این به صورتی است که اگر نرخ سود دریافتی از خرید ارز بیشتر از فروش آن باشد، سواپ در قالب سود به شما تعلق می گیرد. به طور کلی باید بدانید که میزان نرخ سواپ، بسته به موارد زیر تعیین می شود.

  • بروکر
  • نوع معامله
  • ابزار مالی
  • تعداد روزهایی که پوزیشن باز است
  • رقم ارزش معامله

اسپرد (Spread)

برخی از اصطلاحات در بازار فارکس مفهوم بسیار راحتی دارند و نباید خود را خیلی درگیر آن ها کنید؛ اما اهمیت آن ها را نیز نباید فراموش کنید. اسپرد در فارکس و چه در بازار های مالی دیگر، به معنای تفاوت قیمت میان قیمت خرید و فروش است.

واحد تغییرات قیمت

چه معامله گر مبتدی باشید چه حرفه ای، به هر حال پس از آموزش ترید در فارکس با واحد تغییرات مواجه می شوید. در همین ابتدای توضیح بهتر است بدانید که هر واحد تغییر، جایگزین واحد دیگری است که در قیمت رخ می دهد. در واقع ما با کم و زیاد شدن کمترین واحد ها در قیمت یک جفت ارز، با سود و ضرر مواجه می شویم. لذا برای آن که بتوانیم بفهمیم دقیقا با چه میزان سود یا زیان مواجه شده ایم، باید با مفهوم هر کدام از واحد اهی تغییرات قیمت نیز آشنا شویم. در ادامه به توضیح کامل هر کدام از آن ها می پردازیم.

پوینت در فارکس چیست؟

اولین واحد تغییر قیمت که می خواهیم به معرفی و بررسی آن در آموزش ترید در فارکس بپردازیم، پوینت است. پوینت در فارکس به عنوان یک واحد اندازه گیری تغییر قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تغییر قیمت برای تعیین ارزش هر پیپ در یک جفت ارز استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در جفت ارز EUR/USD، هر پوینت برابر با 0.0001 دلار است. به بیانی ساده، پوینت کوچک ترین تغییری است که سمت راست اعشار قیمت جفت ارز رخ می دهد.

برای تبدیل پوینت به واحد پولی، می‌توانید پوینت را با ارزش هر پیپ در جفت ارز ضرب کنید. به عنوان مثال، اگر قیمت جفت ارز EUR/USD از 1.2000 به 1.2010 تغییر کند، این به معنای حرکت 10 پوینت است. با توجه به این که هر پیپ در جفت ارز EUR/USD برابر با 0.0001 دلار است، حرکت 10 پوینت برای یک لات استاندارد به ارزش 1 دلار معادل می باشد.

پوینت در فارکس بسیار مهم است، زیرا تغییرات کوچک در قیمت جفت ارز می‌تواند تأثیر بسیاری در سود یا زیان شما داشته باشد. به همین دلیل، بسیاری از معامله گران فارکس از پوینت به عنوان واحد اندازه گیری استفاده می‌کنند.

تیک در فارکس چیست؟

دیگر واحد تغییر قیمت که در آموزش ترید در فارکس باید به آن توجه داشته باشید، تیک است. تیک به معنای کوچک ترین واحد تغییر قیمت در سمت راست اعشار گفته می شود. به طور مثال طبق شاخص IG، وقتی قیمت یک جفت ارز از 1/4234 به 1.4236 تغییر پیدا می کند، به معنای افزایش دو تیک در قیمت است. شما در بازار فارکس نیازی به محاسبه دقیق این میزان تغییر کوچک قیمتی نیستید؛ اما دانستن آن بدون از مزیت نیست.

پیپ در فارکس چیست؟

مهم ترین واحد تغییر قیمت که در آموزش ترید در فارکس باید یاد بگیرید، پیپ است. پیپ را می توانید مخفف همان واحد پوینت بدانید؛ به این معنی که همان کوچک ترین واحد تغییر قیمت است. اکثر جفت ارز ها تا چهار رقم بعد از اعشار قیمت گذاری می شوند؛ لذا رقم چهارم اعشار را پیپ در نظر می گیریم. باید بدانید که هر پیپ، معامل یک صدم از یک درصد محسوب می شود.

انواع سفارش گذاری در فارکس

برای این که بتوانید پس از آموزش ترید در فارکس معاملات خود را انجام دهید، لازم است تا با انواع روش های معامله یا به نوعی سفارش گذاری آشنا شوید. این روش ها هر کدام دستورات خاصی را برای ثبت معامله شامل می شوند. در واقع شما در این دستورات تعیین می کنید که معامله با چه سبکی مدیریت شود. دقت داشته باشید که انتخاب نوع سفارش گذاری در بازار فارکس، کاملا بستگی به استراتژی معاملاتی و میزان ریسکی است که برای معاملات خود در نظر می گیرید. در ادامه به معرفی و بررسی تمام آن ها می پردازیم.

توقف ضرر (Stop-loss)

اولین نوع سفارش گذاری که می خواهیم به در آموزش ترید در فارکس به شما آموزش دهیم، توقف ضرر است؛ این نوع اوردر همان طور که از نامش هم پیدا است، از ضرر جلوگیری می کند. معمولا معامله گران به این نوع سفارش استاپ لاس می گویند. روند اجرای این نوع اورد گذاری به این شکل است که برای بروکر آنلاین خود تعیین می کنید پس از رسیدن قیمت به نقطه ای مشخص شده، معامله به اتمام برسد.

اما مزیت و مشخصه این نوع سفارش چیست؟ استاپ لاس این امکان را برای شما به وجود می آورد که در واقع برای معاملات خود حد ضرر تعیین کنید و جلوی از بین رفتن سرمایه را بگیرید. این نوع سفارش گذاری باعث می شود تا میزان ریسک در معامله به حد زیادی کاهش پیدا کند.

لیمیت اوردر (Limit Order)

اگر به شکل مداوم پای نمدار نیستید و یا قیمت در نقطه مناسبی برای ورود نیست، می توانید سراغ لیمیت اوردر بروید؛ در این نوع سفارش گذاری نقطه شروع معامله و ورود شما به آن تعیین می شود. در واقع این نوع سفارش گذاری برای زمانی کاربردی است که می خواهید وقتی قیمت پایین تر یا بالاتر آمد اقدام به شروع معامله کنید. به طور مثال وقتی قیمت پایین تر آمد خریداری شود و وقتی بالاتر رفت معامله فروش آغاز شود. برای این نوع سفارش گذاری طبیعتا باید تحلیل خوبی هم از قبل داشته باشید.

سفارش در لحظه (Market order)

سفارش در لحظه یا همان مارکت اوردر برای همه افراد گزینه مناسبی نیست؛ بلکه باید قبل از استفاده از آن استراتژِ مناسب داشت. در این نوع سفارش برای بروکر آنلاین تعریف می کنید که در بهترین قیمت از معامله خارج شود. در بسیاری از مواقع امکان دارد بین قیمت واقعی و قیمت سرمایه اختلافی وجود داشته باشد؛ در چنین شرایطی طبیعتا می تواند مشکل پیش بیاید.

تیک پروفیت (Take Profit)

خیلی از معامله گران از سفارش گذاری تیک پروفیت در کنار استاپ لاس استفاده می کنند. این نوع سفارش به این صورت است که برای بروکر آنلاین مشخص می کنید وقتی قیمت به نقطه ای از محدوده مشخص شده رسید، به صورت خودکار معامله بسته شود.

حد ضرر شناور (Trailing Stop)

حد ضرر شناور برای کسانی که می خواهند ریسک معامله را کم کنند یا حتی ریسک زیادی را در تحلیل ود می بینند، گزینه مناسبی است. این روش اوردر گذاری کاملا برعکس روش قبلی می باشد؛ اما کمی تفاوت هم دارد. در واقع در این روش تعیین می کنید که اگر قیمت از آن انتظاری که دارید کامل برعکس پیش رفت، بروکر اقدام به فروش یا خرید سرمایه شما کند تا از ضرر زیاد جلوگیری شود. در استاپ لاس قیمت به محض این که به یک محدوده می رسد معامله بسته می شود؛ اما در حد ضرر شناور شما کسب سود می کنید و سرمایه بسته به تغییر قیمت مورد فروش یا خرید قرار می گیرد.

پندینگ اوردر (Pending order)

در مارکت اوردر در همان قیمت بازار اقدام به خرید می کردید؛ اما در پندینگ اوردر تعیین می کنید که وقتی قیمت به محدوده خاصی رسید، در معامله اقدام به خرید یا فروش کند. این روش سفارش گذاری پس از آموزش ترید در فارکس به کسانی که نمی توانند منتظر قیمت بازار بنشینند بسیار مناسب است.

لات یا حجم معاملات در فارکس چیست؟

یکی از مهم ترین مفاهیمی که در آموزش ترید در فارکس باید به آن توجه داشته باشید، لات یا همان حجم معاملات است. در بازار فارکس معاملات در واحد های مشخص و خاصی به نام Lot انجام می شوند. این واحد برای اندازه گیری حجم تراکنش نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح دهیم، لات برای سنجش و تعیین میزان حجم خرید یک ارز به حساب می آید.

به معنایی دیگر، میزان سرمایه ای که خرج خرید یک نوع ارز در فارکس می شود و در نهایت بر مبنای آن سود دریافت می شود را لات می گویند. در بازار فارکس برای این که بتوانید میزان ریسک را بررسی کنید، نیاز دارید که lot را به طور کامل بشناسید. لذا تدریس آن در آموزش ترید در بازار فارکس بسیار مهم است. هر یک لات استاندارد شامل 100000 واحد از ارز مورد نظر می شود.

به همین دلیل در فارکس واحد های حجم معاملات شامل مینی، میکرو لات، نانو لات هستند. این واحد ها به ترتیب شامل 10000، 1000 و 100 واحد از ارز می شوند. در فارکس شما می توانید تنها تحت واحد های لات خرید و فروش خود را تعیین کنید؛ لذا باید بر محاسبه آن بر روی قیمت نیز مسلط باشید.

4 نکته مهم برای شروع ترید در فارکس

حال که با مهم ترین بخش های آموزش ترید در فارکس آشنا شدید، بهتر است با مهم ترین نکات برای فعالیت در این بازار نیز آشنا شوید. البته که فارکس به عنوان بزرگ ترین بازار سرمایه بین المللی، شامل دنیایی از نکات مهم است. به خیلی از این نکات باید حین فعالیت پی ببرید؛ اما در ادامه قصد دارید تا به بررسی چند تا از مهم ترین آن ها بپردازیم.

  1. شناخت بازار: در ابتدای کار شناخت بازار صرفا شامل شناخت نماد ها، جفت ارز ها، نمودار ها و موارد مشابه است؛ اما در ادامه این شناخت باید گسترده تر باشد، به طوری که باید کامل بشناسید حرکت جفت ارز ها در اکثر مواقع به چه صورت است. همچنین باید بر سشن های معاملاتی تسلط کاملی را بدست بیاورید.
  2. تنظیم استراتژی: پس از این که آموزش تحلیل تکنیکال را به طور کامل پشت سر گذاشتید، وقت آن می رسد که با کسب کمی تجربه در بازار، به فکر تنظیم برنامه و استراتژی معاملاتی باشید. استراتژی شما کمک می کند تا معاملات را طبق نظم و درصد احتمال درستی پیش ببرید.
  3. تمرین: حتی اگر هنوز به مرحله معامله بر روی سرمایه واقعی خود نرسیده اید، تلاش کنید که تمرین های مستمر و خوبی داشته باشید؛ حتی برای این کار استفاده از حساب های دمو و غیر واقعی گزینه خوبی به حساب می آیند.
  4. ژورنال معاملاتی فارکس: از همان ابتدای فعالیت خود در بازار فارکس، سعی کنید از ژورنال های معاملاتی استفاده کنید. در ژورنال قدم به قدم خود در بازار را ثبت کنید و معاملات خود را ثبت گزارش کنید. این کار در ادامه به افزایش نظم و همچنین موفقیت ترید های شما کمک زیادی می کند.

آموزش ترید در بازار فارکس برای چه کسانی مناسب است؟

طبیعتا هیچ کدام از ما تا قبل از این که آموزش های لازم را پش سر بگذاریم، در مقابل نمودار های قیمتی هیچ حرفی برای گفتن نداریم؛ لذا آموزش ترید در فارکس برای هر کسی که می خواهد در این بازار اقدام به ترید و معامله کند، کاملا الزامی است. در واقع می توان گفت این الزام برای کسانی وجود دارد که می خواهند در این بازار کسب سود کنند. در ادامه به دسته افرادی که آموزش های لازم شامل حالشان می شود می پردازیم

  • کسانی که می خواهند بر روی سهام شرکت های بزرگ یا نماد های بین المللی سرمایه گذاری های میان مدت یا بلند مدت داشته باشند، قطعا باید آموزش ببینند.
  • افرادی که می توانند حداقل ترین ریسک ها را قبول کنند و با ضرر در سرمایه خود مشکلی ندارند باید آموزش ها را پشت سر بگذارند.
  • آموزش ترید در فارکس برای کسانی که از اقتصاد بد کشور خود خسته شده اند و می خواهند درآمد دلاری از طریق ترید داشته باشند کمک کننده است.
  • کسانی که در گذشته وارد بازار فارکس شده اند اما نتوانسته اند تجربه خوبی را بدست بیاورند، با گذراندن آموزش های اصولی می توانند مجدد این شغل را آغاز کنند.
  • این بازار و آموزش آن برای کسانی که می خواهند سرمایه گذاری یا ترید را به عنوان شغل اول خود در نظر بگیرند، بسیار مناسب است.

آیا گذراندن آموزش ترید در فارکس کافی است؟

برخی از افراد بر این باور هستند که با گذراندن آموزش ترید در فارکس دیگر به یک معامله گر حرفه ای تبدیل می شوند؛ این باوری کاملا اشتباه است؛ چرا که حرفه ای شدن در بازار تمرین، استمرار، شکست و زمان طلب می کند. اگر بخواهیم به شکلی دقیق تر توضیح دهیم، می توانیم بگوییم که آموزش نقطه شروع فعالیت رسمی شما در بازار فارکس است؛ اما موفقیت را تضمین نمی کند.

اصلا آموزش فارکس را شما در تجربه های معامله گری خود کسب می کنید. در واقع اصول معامله گری وقتی ملکه ذهن شما می شوند که شما آن ها را تجربه کنید و انجام دهید. حتی خیلی از افراد پس از گذراندن آموزش، وقت کافی صرف تمرین نمی کنند و خیلی های دیگر از بازار دور می شوند؛ این فاصله ای که به وجود می آید، قطعا به آموزشی که گذرانده شده هم آسیب می زند.

آموزش ترید در فارکس با گوشی

خیلی از افراد می خواهند در کنار شغل اصلی خود، همراه با گوشی که دارند فارکس را به عنوان شغل دوم انتخاب کنند. خیلی از افراد دیگر دسترسی به لپ تاپ یا کامپیوتر ندارند؛ چاره این دسته از افراد آموزش ترید در فارکس با گوشی است. در این باره باید بدانید که آموزش هیچ تفاوتی نمی کند؛ دقیقا شما باید سر فصل هایی را بگذرانید که در بخش های قبلی هم آموزش داده شدند.

بعد از این که آموزش و بخش های لازم را پشت سر گذاشتید، می توانید با استفاده از هر دستگاهی که می خواهید، ترید را انجام دهید. در واقع دانش کسب شده قابل پیاده سازی و استفاده بر روی گوشی یا لپ تاپ است. چنین قابلیتی را نرم افزار متاتریدر به وجود آورده است. این نرم افزار شامل نسخه های دسکتاپ و گوشی می باشد. با نصب آن بر روی گوشی خود، می توانید به راحتی تحلیل های خود را انجام داده و معاملات خود را مدیریت کنید.

انواع مختلف آموزش ترید در بازار فارکس

کسب هر دانشی امروزه خیلی آسان تر از گذشته شده است؛ به این صورت که دوره های آموزشی تحت روش های مختلفی برگذاری می شوند؛ این موضوع درباره آموزش فارکس هم صدق می کند. اگر شامل شرایط سختی هستید، اصلا جای نگرانی نیست؛ چرا که انتخاب های زیادی را در دسترس خود دارید. در ادامه به معرفی رایج ترین آن ها می پردازیم.

شرکت در دوره های آموزشی

رایج ترین روش آموزش ترید در فارکس دوره های آموزشی هستند که برگذار می شوند؛ اگر یک جستجو کوجک را در اینترنت داشته باشید، قطعا با دوره های آموزشی زیادی نیز رو به رو می شوید. امروزه سایت ها و تیم های آموزشی زیادی هستند که با استفاده از اساتید خود، اقدام به آموزش و تدریس معامله گری در فارکس می کنند. بسیاری از معامله گران ایرانی که در همین چند وقت گذشته وارد بازار شده اند، از همین دوره های آموزشی استفاده کرده اند.

در این باره لازم است بدانید که این دوره ها در دو قالب آنلاین و حضوری برگذار می شوند. در حال حاضر تعداد دوره های آنلاین بسیار بیشتر از دوره های حضوری است؛ چرا که طبیعتا برگذاری آن ها هزینه و زمان کمتری را شامل می شود. همچنین دوره های آموزش ترید در فارکس آنلاین باعث شده اند تا افراد از هر منطقه جغرافیایی بتوانند در آن ها شرکت کنند.

اما اگر تحقیق خوبی را داشته باشید، قطعا با دوره های حضوری خوبی در شهر خود آشنا می شوید. معمولا دوره های حضوری مدرک گذراندن آموزش را هم ارائه می دهند. به این موضوع هم دقت داشته باشید که به دلیل تقاضای زیادی که برای یادگیری وجود دارد، متاسفانه افراد زیادی اقدام به آموزش های بی کیفیت نیز می کنند. لذا تحقیق خوبی را در این باره داشته باشید.

خودآموزی بازار فارکس

شاید برایتان جال باشد که بدانید در حال حاضر تقریبا 80 درصد از منابع آموزشی بازار فارکس، به صورت رایگان در دسترسی عموم قرار دارند. این منابع شامل مقالات و ویدیو های مختلف هستند. اگر جزو افرادی هستید که از طریق مطالعه بهتر یاد می گیرید، می توانید از مقالات رایگان زیادی که وجود دارد استفاده کنید. در این باره بهتر است بدانید که حتی اگر از بهترین دوره های آموزش ترید در فارکس استفاده کنید، باز هم برای گسترش دانش خود نیاز به مطالعه های فردی دارید.
همچنین می توانید از ویدیو های آموزشی یوتیوب برای خودآموزی استفاده کنید. این ویدیو ها به صورت رایگان در اختیار شما قرار دارند. در مسیر خودآموزی پیشنهاد می شود که حتی از پادکست های موجود در این حوزه بهره مند باشید؛ گوش دادن به صحبت های افراد با تجربه در زمینه آموزش کامل ترید در فارکس به شما در افزایش سرعت یادگیری کمک می کند.

سخن نهایی

خیلی از کسانی که مدت زمان زیادی در فارکس فعال هستند، هنوز هم هر روزه در کنار معاملات خود، آموزش می بینند. لذا باید بدانید که در بازار، آموزش جزو جدا ناپذیری از کار است. به همین دلیل اصلا از آموزش ترید در فارکس به سادگی عبور نکنید.

سوالات متداول

فارکس چیست؟
بازار ارز یا فارکس به بازاری اطلاق می‌شود که در آن ارزها تبادل می‌شوند. این بازار به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته می‌شود.
برای معامله در بازار فارکس، نیاز به یک حساب تجاری در یکی از کارگزاری‌های معتبر دارید. سپس می‌توانید از طریق نرم‌افزارهای معاملاتی که توسط کارگزاری فراهم می‌شوند، معاملات خود را انجام دهید.
بازار فارکس 24 ساعته است و به صورت مداوم در حال تبادل ارز است. اما برخی از زمان‌ها به عنوان زمان‌های فعالیت بیشتر بازار شناخته می‌شوند، مانند هنگامی که بازار‌های لندن، نیویورک و طوکیو همزمان باز هستند.
یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌ها این است که فارکس یک بازار بین‌بانکی و بین‌مللی است و تمرکز اصلی آن بر روی تبادل ارزهاست. در مقابل، سایر بازارهای مالی مانند بازار سهام واقعیت فیزیکی دارند و تبادل دارایی‌هایی مانند سهام و اوراق بهادار را شامل می‌شوند.
معاملات در بازار فارکس حاوی ریسک‌های مالی بالا هستند و ممکن است باعث ضررهای مالی شدید شود. عواملی مانند حساسیت به تغییرات بازار، تحلیل نادرست و اخبار اقتصادی می‌توانند بر روی نتیجه معاملات تأثیرگذار باشند.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه