اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

فدرال رزرو

زمان مطالعه: 5 دقیقه
نویسنده:

فدرال رزرو بانک مرکزی آمریکا است که تمام تصمیمات اقتصادی و سیاست‌های پولی این کشور، در آنجا انجام می‌شود. فدرال رزرو دارای ۱۲ شعبه در سراسر ایالات متحده آمریکا است که در واقع، بانک‌هایی هستند که زیر نظر فدرال رزرو فعالیت می‌کنند. نظارت بر بانک‌ها، سیاست‌گذاری‌های پولی، تعیین نرخ بهره و… از وظایف این سیستم است.

 بانک مرکزی آمریکا که آن را در دنیا با نام فدرال رزرو (Federal Reserve) می‌شناسند، بزرگ‌ترین نهاد مالی در دنیا محسوب می‌شود و اقتصاد ایالات‌متحده نیز اقتصاد اول دنیا است؛ در نتیجه دلار آمریکا مهم‌ترین ارز در بازارهای مالی به ویژه فارکس به شمار می‌آید. به همین دلیل سیاست‌های فدرال‌ رزرو و تصمیمات آن تاثیر مستقیمی بر نوسانات بازار بروکرهای فارکس و همچنین بروکر آلپاری دارد و سرمایه‌گزاران و فعالان‌بازار به دقت سیاست‌های پولی و تصمیمات فدرال رزرو را دنبال می‌کنند. در این مقاله از سودآپ قصد داریم تا به بررسی دقیق‌تر به مفهوم فدرال رزرو و تاثیرات آن بر بازار جهانی بپردازیم.

فدرال رزرو چیست؟

فدرال رزرو که به اختصار «فد» هم نامیده می‌شود، بانک مرکزی ایالات متحده است و هدایت سیاست‌های پولی این کشور را بر عهده دارد. گزارش‌ها و بیانیه‌های اقتصادی این بانک، از مورد انتظارترین رویدادهای اقتصادی سال هستند؛ چرا که تأثیرات گسترده‌ای بر بازارهای مالی می‌گذارند. فد با خرید و فروش اوراق بهادار دولتی در بازارهای مالی و تعیین نرخ بهره و ذخایر الزامی، نقشی کلیدی را در اقتصاد ایالات متحده ایفا می‌کند. دو مأموریت اصلی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا عبارتند از:

  • حفظ ثبات قیمت‌ها
  • ایجاد حداکثر اشتغال

به همین دلیل، اظهارات عمومی فدرال رزرو و رؤسای آن توسط معامله‌گران به دقت رصد می‌شود زیرا کوچک‌ترین تغییرات در سیاست‌های پولی یا نرخ بهره فدرال می‌تواند تلاطم‌های بزرگی را در بازار ایجاد کند.

فدرال رزرو چیست؟

فدرال رزرو چه تاثیری بر بازارهای مالی دارد؟

تاثیرات بانک مرکزی آمریکا در بازار فارکس همیشه قابل مشاهده بوده و با انتشار هر اخباری از فدرال رزرو آمریکا تاثیر آن را در جفت ارزهای فارکس مخصوصا جفت ارزهایی که دارای دلار آمریکا همچون نماد طلا در فارکس خواهید دید. مهم‌ترین تاثیر فدرال رزرو آمریکا انتشار نرخ بهره آمریکا است که در هنگام انتشار نرخ بهره، نوسانات شدیدی را در جفت ارزهای دلار آمریکا و نمودار فارکس شاهد خواهیم بود. همچنین شاخص‌های اقتصادی دیگری مانند شاخص بیکاری، شاخص تولید ناخالص داخلی و همچنین شاخص رشد اقتصادی توسط فدرال رزرو آمریکا منتشر شده و تاثیرات زیادی در بازار فارکس دارند. برای پیگیری شاخص‌های منتشر شده توسط فدرال رزرو آمریکا از تقویم اقتصادی فارکس استفاده کرده و زمان انتشار آن را به دقت بررسی کنید.

نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟

یکی از مهم‌ترین وظایف فدرال رزرو، تعیین نرخ بهره است که تاثیرات زیادی روی انواع بازارهای مالی می‌گذارد. فدرال رزرو از تمام بانک‌ها و موسسات مالی درخواست می‌کند تا مقداری از سرمایه خود را به عنوان ذخیره در خزانه خود نگهداری کنند. در این صورت، بانک‌های دیگر می‌توانند در صورت نیاز، برای تامین ذخیره خود، از یکدیگر وام بگیرند. نرخ بهره‌ای که بانک‌ها برای بازپرداخت وام مشخص می‌کنند، همان نرخ بهره فدرال رزرو است.

زمانی که رشد اقتصاد به شکل سالم باشد، فدرال رزرو، نرخ بهره را در سراسر کشور افزایش می‌دهد. با این کار، می‌تواند به سادگی نرخ تورم را کنترل کرده و کاهش دهد. از طرف دیگر، زمانی که کاهش رشد اقتصاد صورت بگیرد یا متوقف شود، فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می‌دهد. در این شرایط، بانک‌ها و مردم، از طریق پول قرض گرفتن باعث رشد اقتصادی مجدد می‌شوند. نرخ بهره یکی از وظایف مهم فدرال رزرو است که اقتصاد ایالات متحده را سالم و پرقدرت نگهداری می‌کند.

ابزارهای فدرال رزرو برای کنترل نرخ بهره

 فدرال رزرو می‌تواند نرخ بهره را تنظیم کند و به این منظور از دو نوع سیاست انقباضی و سیاست انبساطی استفاده می‌کند. سیاست انقباضی یعنی افزایش نرخ بهره در زمان افزایش تورم به منظور سخت شدن شرایط مالی و کنترل قیمت‌ها. فدرال رزرو با افزایش نرخ بهره می‌تواند تامین مالی را سخت کند و هزینه وام دهی را افزایش دهد، در نتیجه تقاضای مصرف کننده کاهش یافته و تورم کنترل می‌شود.

سیاست انبساطی اما به معنی کاهش نرخ بهره که در زمان کاهش تورم و کاهش رشد اقتصادی به منظور تحریک اقتصاد و بهبود رشد اقتصادی و رسیدن تورم به هدف دو درصدی توسط فد اعمال می‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب گفته شد که فدرال رزرو همان بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا است که وظیفه متعادل و قدرتمند نگه داشتن اقتصاد این کشور را به عهده دارد. با درک مواضع فدرال رزرو و تأثیر آن‌ها بر بازار فارکس، می‌توانید معاملات آگاهانه‌تری انجام دهید. با مطالعه و تحلیل دقیق اخبار و اطلاعات مربوط به فدرال رزرو، می توانید از فرصت‌های معاملاتی در بازار فارکس به بهترین نحو استفاده کنید. برای دریافت پشتیبانی سودآپ می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید یا از طریق آیدی تلگرامی با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

فدرال رزرو چیست؟

فدرال رزرو بانک مرکزی آمریکا است که تمام تصمیمات اقتصادی و سیاست‌های پولی این کشور، در آنجا انجام می‌شود. فدرال رزرو دارای ۱۲ شعبه در سراسر ایالات متحده آمریکا است که در واقع، بانک‌هایی هستند که زیر نظر فدرال رزرو فعالیت می‌کنند. نظارت بر بانک‌ها، سیاست‌گذاری‌های پولی، تعیین نرخ بهره و… از وظایف این سیستم است.

FOMC مخفف عبارت Federal Open Market Committee است؛ به معنی کمیته بازار باز فدرال و در واقع مغز متفکر اقتصاد و بانک مرکزی ایالات متحده است. این کمیته، مسئول تنظیم سیاست‌های پولی و به‌عبارتی، کنترل تورم و اشتغال در این کشور پهناور است.

کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا (FOMC) با تنظیم نرخ بهره به‌دنبال ایجاد ثبات اقتصادی است. به‌طور خلاصه، اگر تورم بالا باشد، FOMC نرخ بهره را افزایش می‌دهد تا تقاضا را کم کند و قیمت‌ها را پایین بیاورد. در مقابل، اگر اقتصاد ضعیف باشد، FOMC  نرخ بهره را کاهش می‌دهد تا تقاضا را تحریک کند و اشتغال را افزایش دهد.

در حال حاضر رئیس هیئت مدیر فد، جروم اچ. پاول (Jerome H. Powell) است.

کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در هر سال ۸ بار جلسه برگزار می‌کند. این جلسات در تاریخ‌های مختلفی برگزار می‌شوند و معمولا در ابتدای هر سال، تاریخ این ۸ جلسه به طور دقیق برنامه‌ریزی می‌شود. در حال حاضر، جلسه بعدی فدرال رزرو در تاریخ ۱۹ الی ۲۰ مارس یعنی ۲۹ اسفند الی ۱ فروردین سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه