اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

استراتژی های فارکس

زمان مطالعه: 7 دقیقه
نویسنده:

انواع استراتژی های فارکس به شرح زیر است:

  • استراتژی پرایس اکشن (Price Action)
  • استراتژی شرایط و مناطق رنج (Range)
  • استراتژی فارکس تحت روند
  • استراتژی پوزیشن (Position Trading)
  • استراتژی روزانه
  • استراتژی نوسان گیری کوتاه مدت (Scalp)
  • استراتژی سوئینگ
  • استراتژی انتقالی (Carry Trade)

استراتژی های فارکس به شما کمک می کنند تا بتوانید بهترین بازخورد را از این بازار دریافت کنید. از آن جایی که بازار فارکس بزرگ ترین بازار مالی و یکی از پر نوسان ترین بازار ها است، ریسک زیادی را نیز به همراه دارد. به همین دلیل هر معامله گری به دنبال بهترین استراتژی های فارکس است تا بتواند ریسک را به حداقل برساند و سود خود را به حداکثر ترین مقدار خود برساند. اما ایجاد استراتژی ترید فارکس به همین سادگی ها نیست. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مطلب به معرفی و بررسی استراتژی های سود ده فارکس بپردازیم. پس با سودآپ همراه باشید.

انواع استراتژی های فارکس

استراتژی (Strategies) فارکس مجموعه قوانین، اصول و چارچوب هایی است که به شما در شناخت نقاط ورود و خروج معامله و نحوه معامله در شرایط مختلف بازار کمک می کند. به بیانی ساده تر، با استفاده از استراتژی های فارکس می توانید طبق اصول معاملاتی شرایط مختلف را شناسایی و تحلیل کنید؛ سپس با استفاده از تحلیل خود، معامله را انجام دهید.

حال این معامله طبیعتا می تواند سود ده و ضرر ده باشد. معامله ای که از طریق آن سود خوبی را کسب کرده باشید، نتیجه یک استراتژی سود ده فارکس بوده است. فعالیت و ترید در فارکس بدون داشتن یک استراتژی اصولی، می تواند همراه با ضرر های زیادی باشد. چه افرادی که از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند و چه افرادی که تکیه بر تحلیل های بنیادی دارند، باید حتما از استراتژی های فارکس استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

بهترین استراتژی های فارکس چه ویژگی هایی دارند؟

یک سری از ویژگی های مشترک میان تمام استراتژی های فارکس دیده می شوند. شناخت آن ها و بررسی آن ها، به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. به طور کلی بهترین استراتژی های فارکس این سه ویژگی را می توانند در خود جای دهند:

1️⃣ سریع بودن استراتژی

2️⃣ کسب فرصت های معاملاتی زیاد

3️⃣ فاصله بهینه تا هدف

دقت داشته باشید که انتخاب استراتژی و یا ساخت یک استراتژی جدید در فارکس، کاملا بستگی به معیار های مورد نیاز معامله گر دارد. به طور مثال یک معامله گر می تواند ریسک بیشتری را انجام دهد؛ در مقابل معامله گری دیگر شاید بخواهد فرصت های معاملاتی کمتر ولی دقیق ترین را کسب کند. همه چیز بستگی به انتظار معامله گر از بازار، میزان تجربه و ابزار های تحلیل او دارد. لذا گاهی اوقات شاید بهترین استراتژی های فارکس برای یک معامله گر مبتدی مناسب نباشد.

معرفی انواع استراتژی های فارکس

انواع استراتژی های فارکس می توانند به تنهایی یا با ترکیب روش های دیگر مورد استفاده قرار گیرند. به طور مثال شما از یک روش تکنیکال بسته به نیاز، می توانید همراه با یک روش فاندامنتال نیز استفاده کنید. در ادامه به معرفی محبوب ترین روش های استراتژی فارکس می پردازیم.

استراتژی پرایس اکشن (Price Action) فارکس

پرایس اکشن که خود به تنهایی یکی از روش های تحلیل تکنیکال است، یکی از استراتژی های فارکس نیز به حساب می آید. این روش به تحقیق و تحلیل سابقه قیمت جفت ارز ها می پردازد. سپس با استفاده از اطلاعاتی که از طریق آن کسب می کنید، می توانید فرصت های مختلف معاملاتی را پیدا کنید. روش پرایس اکشن می تواند به تنهایی یک استراتژی باشد؛ اما در صورت نیاز می توانید از اندیکاتور ها و یا روش های فاندامنتال نیز در کنار این روش استفاده کنید.

به طور مثال می توانید از اندیکاتور MACD یا اندیکاتور RSI در کنار این روش استفاده کنید. پرایس اکشن به دلیل کاربردی که در تمام بازه های زمانی دارد، همیشه محبوبیت زیادی داشته است. اصلی ترین اطلاعاتی که از طریق این استراتژی به دست می آورید، تشخیص نقاط ورود و خروج است.

استراتژی شرایط و مناطق رنج (Range)

گاهی شرایطی در بازار به وجود می آید که قیمت هیچ روند و حرکت دقیقی را ثبت نمی کند؛ در واقع صرفا بین دو محدوده حمایت و مقاومت رنج می زند. در این صورت شما می توانید از استراتژی مناطق رنج استفاده کنید. این استراتژی به گونه ای است که شما در همان محدوده رنج تصمیم می گیرید و معامله را انجام می دهید. به طور مثال وقتی قیمت نزدیک به محدوده حمایت است، تصمیم به باز کردن معامله خرید می گیرید. این روش برای لحظاتی که عرضه و تقاضا در فارکس در شرایط خنثی قرار دارد، بسیار مناسب است.

دقت داشته باشید که این روش، جزو روش ای پر ریسک از استراتژی های فارکس محسوب می شود؛ چرا که امکان دارد قیمت هر لحظه از محدوده عبور کند و همچنین شرایط رنج از بین برود. در این صورت باید قدرت تصمیم گیری زیادی داشته باشید. حدضرر خود را در این استراتژی، می توانید بیرون محدوده تنظیم کنید. همچنین برای این که با استفاده از این استراتژی تصمیمات دقیق ترین بگیرید، می توانید از اندیکاتور RSI نیز استفاده کنید.

استراتژی فارکس تحت روند بازار فارکس

استراتژی تحت روند یکی از محبوب ترین روش های استراتژی در بازار محسوب می شود. در این روش با بررسی تایم فریم های مختلف و همچنین و با کمک اندیکاتور های مختلف مثل RSI و CCI، روند ها و نقاط ورود تشخیص داده می شوند. در ادامه نقطه خروج با بررسی نسبت ریسک به ریوارد به دست می آید. این روش جزو استراتژی های فارکس مناسب برای تمام معامله گران با هر میزان تجربه است.

 این استراتژی فرصت های معاملاتی خوبی را در اختیار شما قرار می دهد و میزان ریسک به ریوارد در آن معمولا معقول و مطلوب است. اما برای این که از آن نتیجه خوبی کسب کنید، نیاز است تا مدتی بر روی آن زمان بگذارید.

استراتژی فارکس

استراتژی پوزیشن (Position Trading)

اگر جزو افرادی هستید که صرفا از روش های تحلیل فاندامنتال برای پیشبینی آینده قیمت استفاده می کنید، این استراتژی می تواند بسیار به شما کمک کند. پوزیشن جزو استراتژی های بلند مدت فارکس است؛ لذا اگر شما از روش اسکالپ و ترید های کوتاه مدت استفاده می کنید، این روش کمک چندانی به شما نمی کند. همچنین به مانند خیلی از استراتژی های فارکس از این روش هم می توانید به همراه روش های مختلف تحلیل تکنیکال فارکس استفاده کنید.

به طور مثال از آن جایی که استراتژی پوزیشن تریدینگ یک استراتژی بلند مدت است، پیشنهاد می شود که در کنار آن از روش امواج الیوت استفاده کنید. روش های مانند پرایس اکشن در کنار استراتژی پوزیشن، کار ساز نیستند. این روش نیاز به سرمایه قابل توجهی دارد تا بتوانید در بلند مدت از آن نتیجه بگیرید. همچنین ریسک به ریوارد خوبی را هم در اختیار شما قرار می دهد. اما نیاز است تا قبل از استفاده از آن، تحلیل تکنیکال و مخصوصا فاندامنتال را به خوبی انجام دهید.

استراتژی روزانه فارکس

استراتژی روزانه جزو استراتژی های سود ده فارکس محسوب می شود. این استراتژی برای افرادی مناسب است که به صورت کوتاه مدت معامله می کنند. با استفاده از این روش شما می توانید در طول روز یک یا چند معامله را انجام دهید. همچنین دقت داشته باشید که طول عمر معاملات در این روش چند دقیقه تا چند ساعت می تواند باشد. این روش از استراتژی های فارکس به عنوان یک روش مناسب برای افراد مبتدی و حرفه ای محسوب می شود.

استراتژی نوسان گیری کوتاه مدت (Scalp) فارکس

این روش را می توان جزو محبوب ترین استراتژی های فارکس دانست. از استراتژی نوسان گیری کوتاه مدت افرادی استفاده می کنند که می خواهند با استفاده از ترید های متعدد اما کوچک، سود های خوبی به دست آورند. در واقع با استفاده از این روش حجم معامله شما پایین است؛ اما تعداد معاملات زیاد می باشد؛ در نتیجه در بلند مدت سود خوبی را به دست می آورید.

یکی از بزرگ ترین مزیت های استراتژی اسکالپ، ریسک پایین معاملات است. در این روش شما ریسک کمی را انجام می دهید و سود کوچکی را هم دریافت می کنید؛ به همین دلیل است که این استراتژی در بلند مدت جواب می دهد. ابزار های تحلیل تکنیکال مهم ترین ابزار های شما در این استراتژی هستند؛ همچنین در کنار آن ها می توانید از اندیکاتور ها هم استفاده کنید. MACD از بهترین اندیکاتور ها برای نوسان گیری است.

استراتژی سوئینگ بازار فارکس

گاهی اوقات شرایط رنج و روند در فارکس، در کنار هم به وجود می آیند. به طوری که قیمت در یک رنج بین دو محدوده قرار می گیرد؛ اما شکل کلی قیمت در یک روند قرار دارد. لذا بسیاری از معامله گران از این روش برای کسب فرصت های معاملاتی و سود استفاده می کنند. در استراتژی سوئینگ معامله گران پیوت های قیمتی را شناسایی می کنند و معاملات خود را طبق آن ها انجام می دهند.

معاملات در این استراتژی می توانند بین چند ساعت تا حتی چند روز باز باشند. به مانند تمام بهترین استراتژی های فارکس که تا به الان معرفی کردیم، در این روش هم می توانید از اندیکاتور ها استفاده کنید.

استراتژی انتقالی (Carry Trade)

به بیان خیلی ساده، استراتژی انتقالی یا Carry Trade به معنای قرض گرفتن یک ارز با نرخ بهره پایین و سرمایه گذاری همان ارز در یک ارز دیگر با نرخ بهره بالاتر است. از این استراتژی، به عنوان استراتژی های سود ده فارکس یاد می شود. مدت زمان دقیقی برای این نوع معامله وجود ندارد، چرا که معاملات این روش به نوسانات جفت ارز ها بستگی دارد. این روش معاملاتی برای لحظاتی که بازار شامل روند های قوی است، بسیار کاربرد دارد.

بهترین استراتژی سشن های معاملاتی

در سشن های معاملاتی فارکس هر نوع شرایط قیمتی ممکن است رخ بدهد؛ به طور مثال در هر سشن امکان دارد شاهد بروز روند و یا رنج باشید؛ لذا نمی توان تنها یک استراتژی را به عنوان بهترین استراتژی برای هر سشن فارکس معرفی کرد. اما در کل باید بسته به شرایط بازار، میزان تجربه و شرایط خود، یک سشن را انتخاب و بر روی آن کار کنید. حتی می توانید استراتژی های فارکس بسته به شرایط معاملاتی خود شخصی سازی کنید.

سخن پایانی

بدون استفاده از استراتژی های فارکس نمی توانید بازخورد خیلی مثبتی را از بازار دریافت کنید؛ لذا پیشنهاد می شود ابتدا نوع فعالیت و میزان دانش خود را بشناسید و سپس، اقدام به ساخت و پیاده سازی یک استراتژی معاملاتی کنید.

سوالات متداول

استراتژی در فارکس چیست؟
استراتژی معاملاتی به معنای پیروی از یک سری اصول و چارچوب ها خاص برای شناخت نقاط ورود و خروج در بازار است.
تمام افرادی که در فارکس معامله می کنند.
اکثریت بله؛ ولی بسته به حجم نوسان بازار ها، این روش ها می توانند با تغییراتی رو به رو باشند.

خیر؛ شما می توانید بسته به شرایط و نحوه معاملات خود، یک استراتژی معاملاتی ایجاد کنید.

برای نتیجه گرفتن از یک استراتژی باید زمان زیادی را روی آن بگذارید؛ در واقع در بلند مدت است که یک استراتژی را می شناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه