اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

مدیریت ریسک در فارکس

زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده:

مدیریت ریسک در فارکس، شامل مجموعه ای از فعالیت های مختلف است که باعث محافظت از سرمایه شما، در برابر خطرات احتمالی می شود. در بازار فارکس ریسک پذیری بیشتر سود بیشتری را هم به همراه دارد؛ اما در مقابل خطرات زیادی هم از بین رفتن سرمایه شما را تهدید می کند.

مدیریت ریسک در فارکس یکی از مهم ترین مهارت هایی است که باید به آن مسلط باشید. فرقی ندارد معامله گر حرفه ای هستید یا مبتدی؛ در هر صورت باید بدانید که بازار فارکس بازاری پر نوسان و همراه با ریسک بالا است. در بازار فارکس کوچک ترین تغییرات قیمتی می توانند سرمایه شما را به خطر بیندازند. لذا در این بین تنها مدیریت ریسک است که می تواند به کمک شما بیاید.

برخی از افراد بر این باور هستند که با یادگیری دانش تحلیل قیمت، می توانند به بهترین معامله در بازار فارکس تبدیل شوند؛ اما این تصوری کاملا اشتباه است. هر فردی برای تبدیل شدن به یک معامله گر حرفه ای در فارکس، باید به دانش هایی مثل مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه مسلط باشد. در ادامه این مطلب به طور کامل مدیریت ریسک در فارکس را توضیح می دهیم.

مدیریت ریسک در فارکس

مدیریت ریسک در فارکس شامل مجموعه ای از فعالیت های مختلف است که باعث محافظت از سرمایه شما، در برابر خطرات احتمالی می شود. در بازار فارکس ریسک پذیری بیشتر سود بیشتری را هم به همراه دارد؛ اما در مقابل خطرات زیادی هم از بین رفتن سرمایه شما را تهدید می کند. لذا در این بین با مدیریت ریسک، می توانید خطر از بین رفتن سرمایه را به حداقل ترین سطح ممکن برسانید.

با انجام اقداماتی مثل تعیین حدضرر و کنترل احساسات، می توانید ریسک بالایی که در بازار فارکس وجود دارد را به حداقل برسانید. به جرات می توان گفت که مدیریت ریسک در بازار های مالی، به اندازه دانش تحلیل نمودار قیمت فارکس اهمیت دارد.

آموزش مدیریت ریسک در فارکس

انجام یک سری فعالیت های مختلف در بازار فارکس، باعث می شود تا ریسک معاملات شما به حداقل ترین سطح ممکن خود برسد. دقت داشته باشید که برخی از معامله گران بسته به نوع استراتژی که دارند، از روش های مختلفی هم برای مدیریت ریسک استفاده می کنند. اما باید بدانید که به طور کلی نحوه مدیریت ریسک در فارکس یک سری اقدامات همیشگی را شامل می شود؛ اقداماتی که هر معامله گری در هر معامله ای می تواند انجام دهد. در ادامه به توضیح مهم ترین آن ها می پردازیم.

مدیریت ریسک در فارکس

تعیین حجم معاملات

یکی از عوامل تاثیر گذار در میزان ریسک معاملات فارکس، حجم معاملات است. همان طور که می دانید در فارکس قبل از باز کردن هر معامله ای، می توانید حجم آن معامله را تعیین کنید. افرادی که به تازگی وارد بازار شده اند، طمع زیادی به کسب سود های بیشتر دارند. به همین دلیل سراغ حجم معاملات زیادی می روند. اما این کار باعث می شود تا ریسک معاملات آن ها چندین برابر شود.

به همین دلیل باید ابتدا مدیریت سرمایه را بسته به میزان پولی که در بازار دارید انجام دهید و سپس حجم معاملات را بسته به قوانین مدیریت سرمایه تعیین کنید؛ این گونه ریسک معاملات نیز منطقی تر خواهد بود. در واقع بهتر است بدانید که مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس هر دو مکمل همدیگر هستند.

تعیین حد‌‌ ضرر

بازار فارکس همراه با نوسانات زیادی همراه است؛ به طوری که تغییرات قیمتی در آن خیلی سریع رخ می دهند. لذا اگر روند قیمت طبق تحلیل شما پیش نرود، خیلی سریع با ضرر رو به رو می شوید. به همین دلیل همیشه پیشنهاد می شود که برای معاملات خود حدضرر در نظر بگیرید. حدضرر باعث می شود که بیش از حد سرمایه شما با ضرر رو به رو نشود. همچنین با تعیین حدضرر، هشدار کال مارجین هم برای شما ارسال نمی شود و می توانید به موقع از معامله خارج شوید.

میزان تمایل به ریسک در فارکس

تعیین میل به ریسک یکی از راه های مدیریت ریسک در فارکس است که به شما کمک زیادی می کند. قبل از انجام هر گونه معامله ای در فارکس، باید ببینید که تا چه اندازه آماده ریسک کردن در آن هستید. شاید بتوانید حجم زیادی از سرمایه خود را برای معامله ریسک کنید؛ اما از دید مدیریت سرمایه، این کار اصلا درست و اصولی نیست.

 طبق یک اصل کلی، در هر معامله باید نهایتا 1 تا 3 درصد موجودی حساب خود را ریسک کنید. به طور مثال اگر در حساب خود دارای 20000 دلار موجودی (Balance) هستید. می توانید بین 200 تا 600 دلار ریسک کنید.

نسبت ریسک به ریوارد

اگر به دنبال فرمول مدیریت ریسک در فارکس هستید، می توانید سراغ نسبت ریسک به ریوارد بروید. در فارکس شما می توانید میزان ریسک معاملات خود را محاسبه کنید. نحوه محاسبه به این صورت است که نسبت میان ریسک به ریوارد را به دست می آورید و طبق آن، تصمیم می گیرید که معامله را انجام دهید یا خیر. ریوارد در واقع همان میزان سودی است که در معامله به دست می آورید. فرمول محاسبه ریسک در فارکس به شکل زیر است.

حد ضرر قیمت سهم = میزان ریسک

حد سود قیمت سهم = ریوارد

ریوارد / میزان ریسک = ریسک به ریوارد

دقت داشته باشید که نرخ ریسک به ریوارد می تواند عددی کمتر یا بیشتر از 50 درصد باشد. در صورتی که این عدد از 50 درصد کمتر باشد، یعنی معامله شما ریسک منطقی را نسبت به سودی که می خواهید کسب کنید دارد. دقت داشته باشید که این تنها یکی از راه های مدیریت ریسک در فارکس است. با استفاده از این فرمول می توانید میزان ریسک معامله را نسبت به میزان سودی که می خواهید کسب کنید به دست آورید.

تعیین استراتژی معاملاتی

در بازار فارکس حتما باید دارای یک استراتژی معاملاتی مشخص باشید. در واقع داشتن یک استراتژی مشخص باعث می شود تا در معاملات خود یک سری اقدامات مشخص و از پیش تعیین شده را پشت سر بگذارید؛ به معنایی دیگر، همه چیز محاسبه شده پیش می رود. در صورت نداشتن استراتژی، در هر معامله دارای ریسک متفاوتی هم خواهید بود.

هر سبک معاملاتی، اقدامات مختلفی را برای مدیریت ریسک در فارکس شامل می شود. بعد از تعیین استراتژی معاملاتی، حتما نحوه مدیریت ریسک در فارکس را هم برای معاملات خود تعریف کنید. این گونه حتی سطح قابل توجهی از استرس و فشار روانی از روی شما برداشته می شود؛ چرا که طبق یک سری اصول و برنامه ریزی پیش می روید.

مدیریت احساسات در فارکس

اگر اصول کامل مدیریت مدیریت ریسک در فارکس را بدانید اما نتوانید احساسات خود را مدیریت کنید، قطعا با ضرر رو به رو می شوید. اکثر معامله گرانی که در بازار فارکس موفق نشده اند؛ کسانی هستند که نتوانسته اند احساسات خود را در این بازار کنترل کنند. احساسات زیاد در بازار های مالی باعث می شود تا اصول مدیریت ریسک را نادیده بگیرید و نتوانید معاملات خود را به خوبی مدیریت کنید.

تاثیر اهرم یا لوریج در مدیریت ریسک در فارکس

یکی از دلایلی که بازار فارکس ریسک زیادی را به همراه دارد، معاملات تحت مارجین در این بازار است. مارجین این امکان را می دهد تا افراد بتوانند برای معاملات خود، لات فارکس یا حجم بیشتری را در نظر بگیرند و همچنین از اهرم یا لوریج استفاده کنند. معامله گران در بازار فارکس می توانند با استفاده از اهرم و لوریج، سود های بیشتری را کسب کنند؛ اما در مقابل ضرر های سنگینی هم آن ها را تهدید می کند.

به همین دلیل ریسک معاملات اهرم دار در بازار فارکس به شدت زیاد است؛ لذا قطعا باید مدیریت ریسک در آن ها رعایت شود. طبق این شرایط موجود، پیشنهاد می شود اگر به تازگی فعالیت خود را در فارکس آغاز کرده اید، از اهرم یا لوریج های پایین استفاده کنید.

سخن پایانی

اگر هنوز به اصول مدیریت ریسک در فارکس مسلط نیستید و می خواهید وارد این بازار شوید، پیشنهاد می کنیم که دست نگه دارید و برای ورود به بازار عجله نکنید. مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس را کامل یاد بگیرید و سعی کنید ابتدا اصول یاد گرفته را بر روی حساب های غیر واقعی تمرین کنید. این گونه می توانید با آمادگی بیشتری وارد بازار شوید. امیدواریم این مطلب برای شما کارآمد بوده باشد. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید می‌توانید با همکاران سودآپ در تماس باشید.

سوالات متداول

آیا مدیریت ریسک بدون مدیریت سرمایه امکان پذیر است؟
خیر؛ این دو در کنار هم هستند که از سرمایه شما در طول انجام معامله محافظت می کنند و باعث سود در بلند مدت می شوند.
تعیین حدضرر برای معاملات
افرادی که به تازگی وارد بازار فارکس شده اند می توانند سراغ استفاده از معاملات تحت مارجین بروند؛ اما بهتر است از اهرم و لوریج بالا استفاده نکنند.
این موضوع به عوامل مختلف مثل نوسانات زیاد جفت ارز ها، اخبار و رویداد های بین سیاست های کشور ها و لوریج بر می گردد.

تمام سبک ها و استراتژی های معاملاتی در بازار فارکس همراه با ریسک هستند و در هر صورت، باید مدیریت ریسک در فارکس را بلد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه