اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

انواع تحلیل تکنیکال در فارکس

زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده:

انواع تحلیل تکنیکال در فارکس به شرح زیر است:

  • روش اندیکاتوری
  • پرایس اکشن کلاسیک
  • پرایس اکشن مدرن
  • روش امواج الیوت

انواع تحلیل تکنیکال فارکس به شما کمک می کنند تا بتوانید در شرایط مختلف، درک درستی را از بازار داشته باشید و فرصت های معاملاتی خوبی را به دست آورید. در سال های گذشته تا به الان با رشد و پیشرفت بازار های مالی، روش های تحلیل تکنیکال هم بسیار متنوع و بروز شده اند؛ لذا هر معامله گری با هر میزان سطح تجربه ای می تواند یکی از روش های تحلیل تکنیکال را انتخاب کند و طبق آن پیش برود.

بازار فارکس همواره با تغییرات قیمتی زیادی در هر لحظه رو به رو است؛ لذا برای موفقیت در این بازار و انجام معاملات سودده، قطعا نیاز به تحلیل قیمت است. حتی اگر روش اصلی تحلیل شما تکنیکال نیست، باز هم در شرایط مختلفی از بازار مجبور به استفاده از انواع تحلیل تکنیکال فارکس می شوید.

انواع تحلیل تکنیکال فارکس

به وجود آمدن ابزار های محاسباتی، استفاده از فرمول های پیچیده ریاضی و همچنین نبوغ ریاضی دانان، باعث شد تا در حال حاضر روش های مختلفی برای انجام تحلیل تکنیکال در فارکس وجود داشته باشد. در مطلبی جدا به این که تحلیل تکنیکال در فارکس چیست به طور کامل پرداختیم؛ حالا در این مطلب قصد بر معرفی و بررسی انواع تحلیل تکنیکال فارکس داریم. اگر شما هم قصد انتخاب روش تحلیل و موفقیت در فارکس را دارید، ادامه مطب را از دست ندهید.

انواع تحلیل تکنیکال فارکس : روش اندیکاتوری

اندیکاتور ها ابزار هایی هستند که با استفاده از محاسبات و فرمول های پیچیده ریاضی به وجود آمده اند. از این ابزار ها در تحلیل تکنیکال فارکس می توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد. به طور مثال در فارکس با استفاده از اندیکاتور ها می توانید موقعیت برگشت قیمت، نقطه ورود و نقطه خروج از معامله را تشخیص دهید. به قدری اندیکاتور های مختلف وجود دارند که برای هر هدفی و هر قسمتی از معامله، می توانید از آن ها استفاده کنید.

در حال حاضر هزاران اندیکاتور وجود دارند؛ رایج ترین و محبوب ترین اندیکاتور ها به صورت رایگان در دسترس معامله گران قرار دارند؛ اما برخی دیگر باید خریداری شوند. این ابزار ها در بسیاری از مواقع با استفاده از اطلاعات دقیقی که به شما از بازار فارکس می دهند، از ورود شما از معامله اشتباه جلوگیری می کنند. لذا استفاده از اندیکاتور ها، روشی از تحلیل تکنیکال محسوب می شود. حتی خیلی از معامله گران در کنار روش های دیگر، از اندیکاتور ها برای افزایش دقت تحلیل استفاده می کنند. موارد زیر تعدادی از معروف ترین اندیکاتور ها برای تحلیل تکنیکال فارکس هستند.

  • RSI
  • میانگین متحرک
  • مک دی
  • ایچیموکو
  • باند های بولینجر

انواع تحلیل تکنیکال فارکس : پرایس اکشن کلاسیک

پرایس اکشن کلاسیک یکی دیگر از انواع تحلیل تکنیکال فارکس است که می خواهیم به شما معرفی کنیم. این روش را می توان یکی از محبوب ترین روش های تحلیل تکنیکال در فارکس دانست. در روش پرایس اکشن کلاسیک شما به عنوان تحلیلگر و معامله گر، از هیچ گونه اندیکاتور و ابزار آماده ای استفاده نمی کنید؛ بلکه باید سراغ روش هایی مانند تشخیص الگو در قیمت بروید. البته که بسته به نیاز و نوع استراتژی معاملاتی، می توانید از اندیکاتور ها هم استفاده کنید.

در روش پرایس اکشن کلاسیک شما تماما با تحلیل نحوه حرکت قیمت سر و کار دارید. در این روش باید محدوده های قیمتی و الگو های به وجود آمده در قیمت را تشخیص دهید؛ سپس می توانید بسته به نوع آن ها، تصمیم گیری کنید. در ابتدا به دلیل وجود تعداد زیادی از الگو ها، امکان دارد این روش مقداری گیج کننده و سخت به نظر برسد؛ اما لازم است بدانید که حتی با یادگیری تعدادی از الگو های پرکاربرد و رایج پرایس اکشن کلاسیک، می توانید بازخورد خوبی را از این روش کسب کنید.

در روش پرایس اکشن کلاسیک شما محدود به یک ابزار یا الگوی خاص نیستید؛ بلکه باید از انواع ابزار ها، برای کسب اطلاعات دقیق از قیمت استفاده کنید. استفاده از این روش تحلیل تکنیکال نیازمند تمرین زیاد و تمرکز حین تحلیل است. موارد زیر تعدادی از ابزار های پرکاربرد و رایج در پرایس اکشن کلاسیک هستند.

  • الگوهای قیمتی
  • کندل ها
  • واگرایی ها
  • فیبوناچی
انواع تحلیل تکنیکال در فارکس سودآپ

انواع تحلیل تکنیکال فارکس : پرایس اکشن مدرن

دیگر روش از انواع تحلیل تکنیکال فارکس که می خواهیم به شما معرفی کنیم، پرایس اکشن مدرن است. این روش همان طور که از نامش هم پیدا است، نوع مدرن و بروز شده روش قبلی محسوب می شود. در هر بازار، افراد و عواملی حضور دارند که بر روی قیمت دارایی ها، تاثیر مستقیم می گذارند. به طور مثال در بازار فارکس وقتی شرکت ها و معامله گران بزرگ دست به خرید و یا فروش می زنند، جفت ارز و نماد نیز با تغییر زیادی رو به رو می شود.

در مثالی دیگر وقتی تغییرات اقتصادی در کشوری رخ می دهد، جفت ارز هایی که ارز اصلی آن کشور را شامل هستند، با تغییرات اساسی رو به رو می شوند. در چنین شرایطی اگر بتوانید مدل رفتاری افراد، شرکت ها و اقتصاد های بزرگ را در موقعیت خاصی از بازار تشخیص دهید، می توانید سود های خوبی را هم کسب کنید. البته باید بدانید که هیچ وقت صد در صد نمی توانید حرکت بعدی قیمت را پیشبینی کنید؛ اما می توانید بفهمید که پس از حرکت، باید چه واکنشی در بازار و معامله انجام دهید.

تمام این مراحل تشخیص و تحلیل را می توانید با استفاده از روش پرایس اکشن مدرن انجام دهید. دقت داشته باشید که این روش نه تنها در فارکس، بلکه در تمام بازار های مالی دیگر هم قابل پیاده سازی است؛ اما باید بدانید که یادگیری آن نیاز به زمان و تمرین زیادی دارد.

انواع تحلیل تکنیکال فارکس : روش امواج الیوت

در بازار فارکس و دیگر بازار های مالی، همیشه تحلیلگران بزرگ و موفقی بوده اند که از سمت خود، روش های تحلیلی را ابداع کرده اند. برخی از این روش ها کارآمد و موفق بوده اند و برخی دیگر سریعا از بین رفته اند. تحلیلگر و معامله گر معروفی به نام الیوت، سال ها پیش روش تحلیل امواج الیوت را بیان کرد. از این روش سال ها استقبال شد؛ اما اکنون به اندازه قبل محبوبیت ندارد؛ البته این موضوع به معنای از بین رفتن و بیهوده بودن روش تحلیل نیست؛ چرا که هنوز هم در شرایط مختلفی از بازار، تحلیل امواج الیوت به کار می آیند.

در این روش تمرکز بر روی سیکل های قیمتی است. هر سیکل قیمتی یک سری نقاط قیمتی را ثبت می کند که به آن ها امواج سیکل گفته می شود. اصل تحلیل بر این است که موج های اصلاحی شامل رفتار 3 موجی و موج های اصلی شامل رفتار 5 موجی هستند. شناخت امواج شامل یک سری اصول و مراتب خاص است. با شناخت امواج الیوت می توانید بفهمید که حرکت بعدی قیمت صعودی است یا نزولی؛ همچنین میزان کاهش یا افزایش قیمت را هم می توانید تشخیص دهید.

از کدام روش تحلیل تکنیکال فارکس استفاده کنیم؟

انتخاب یک روش از بین انواع تحلیل تکنیکال فارکس کار آسانی نیست؛ در واقع شما نباید بسته به آسان بودن یا قدیمی بودن، اقدام به انتخاب روش تحلیل کنید؛ بلکه باید نحوه فعالیت خود را بررسی کنید. باید ابتدا نوع معاملات خود را تحت بررسی قرار دهید. به طور مثال در بازار فارکس معامله گران زیادی از روش ترید کوتاه مدت استفاده می کنند. در این صورت استفاده از اندیکاتور ها و روش های پرایس اکشن می تواند برای این دسته از افراد کارآمد باشد.

شما برای انتخاب باید مواردی مثل نوع معامله، بازه زمانی معاملات، حجم هر معامله، جفت ارز ها و نماد های مورد استفاده، میزان دانش و تجربه و خیلی از معیار های دیگر را مورد بررسی قرار دهید. همچنین امکان دارد به عنوان یک معامه گر، نیاز به تست و خطا های زیادی داشته باشید. لذا پیشنهاد می کنیم روش مورد نظر خود را ابتدا در یک حساب دمو و غیر واقعی تست و تمرین کنید.

سخن نهایی

هر معامله گری در فارکس نیاز به یک روش تحلیل تکنیکال قدرتمند دارد. در این مطلب به انواع تحلیل تکنیکال فارکس پرداختیم؛ امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول

از کدام روش تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟
بستگی به معیار های مختلفی مانند نوع معاملات دارد.
هر روش برای هر معامله گری بازدهی متفاوتی دارد؛ لذا نمی توان یک روش را به عنوان بهترین روش تحلیل تکنیکال معرفی کرد.
اکثر اندیکاتور های مورد نیاز رایگان در دسترس هستند.
خیر؛ از روش ها می توانید در تمام بازار های مالی استفاده کنید.

خیر؛ تنها استفاده از آن به نسبت قبل کمتر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه