اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

تحلیل سنتیمنت در فارکس

زمان مطالعه: 5 دقیقه
نویسنده:

تحلیل سنتیمنت در فارکس به بررسی رفتار و احساسات خریداران و فروشندگان در بازار می پردازد. در واقع منظور از احساسات، نگرشی است که از سمت معامله گران و سرمایه گذاران در بازار وجود دارد.

تحلیل سنتیمنت در فارکس یکی از مهم ترین روش های تحلیل و تشخیص آینده قیمت است. دقیقا به اندازه تاثیرگذاری رویداد ها و تصمیمات اقتصادی در روند قیمت، احساسات حاکم بر بازار هم تاثیر زیادی دارند. به همین دلیل معامله گران حرفه ای همواره قبل از تصمیم گیری های مهم، تحلیل سنتیمنت (sentiment) را هم در بازار انجام می دهند. در ادامه به بررسی جامع این روش تحلیل می پردازیم.

تحلیل سنتیمنت فارکس

تحلیل سنتیمنت در فارکس به بررسی رفتار و احساسات خریداران و فروشندگان در بازار می پردازد. در واقع منظور از احساسات، نگرشی است که از سمت معامله گران و سرمایه گذاران در بازار وجود دارد. در بازار فارکس به دلیل مواردی مثل تاثیر رویداد های اقتصادی و جهانی بر روی قیمت، نوسانات زیاد، اخبار و حجم زیادی معاملات، احساسات به اشکال مختلفی ایجاد می شوند.

عمده این موارد احساسات، ترس، طمع، نگرانی یا هر نگرش دیگری است. با استفاده از تحلیل سنتیمنت در فارکس می توان آینده قیمت را به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت پیش‌بینی کرد. به طور مثال اگر پیشبینی نشانگر احساسات مثبت در بازار یا یک جفت ارز باشد، به این معنی است که قیمت در حال افزایش و روند صعودی می باشد. اما اگر احساسات منفی در بازار حاکم باشد، یعنی روند نزولی را در ادامه خواهیم دید.

بررسی تحلیل سنتیمنت یا احساسات در بازار مالی

تحلیل سنتیمنتال در فارکس یا تحلیل احساسات حاکم بر بازار، صرفا یک دیدگاه بنیادی نیست. احساسات سرمایه گذاران (Investor Sentiment) می تواند در لحظه تمام فاکتور هایی که از آن ها برای تحلیل تکنیکال فارکس استفاده کرده اید را تغییر دهد. لذا حتی کسانی که از انواع تحلیل تکنیکال استفاده می کنند، باید نگاهی را به احساسات حاکم بر بازار داشته باشند.

همان طور که می دانید زمانی که بازار در روند نزولی قرار دارد، قدرت سمت فروشندگان است و زمانی که قیمت صعودی است یعنی خریداران قدرت بیشتری دارند. در بسیاری از این لحظات نمی توان قیمت لحظه ای را ارزش ذاتی نماد دانست؛ چرا که بسیاری از روند های به وجود آمده در بازار فارکس بر مبنای احساسات سرمایه گذاران هستند. در این شرایط شما با تحلیل سنتیمنت در فارکس می توانید فروش و خرید به موقعی داشته باشید.

نحوه استفاده از تحلیل سنتیمنت

تحلیل سنتیمنت در بازار فارکس با استفاده از بررسی چند شاخص مهم قابل انجام است. در واقع با استفاده از این شاخص ها، می توانید تحلیل سنتیمنتال را در هر بازاری انجام دهید. در ادامه به معرفی و بررسی شاخص های تحلیل احساسات بازار می پردازیم.

شاخص سنتیمنت VIX

شاخص سنتیمنت VIX یا ویکس اولین شاخصی است که می توانید از آن در بازار فارکس برای تشخیص احساسات استفاده کنید. این شاخص معمولا برای شرایطی از بازار که تحت نوسانات زیادی است استفاده می شود. اگر پس از بررسی شاخص با افزایش زیادی در آن رو به رو بودید، به این معنا است که بازار در آن لحظه خیلی تضمین و اعتبار زیادی ندارد؛ لذا صبر بهترین انتخاب است. همچنین اگر در کنار شاخص ویکس از اندیکاتور در فارکس مثل MA استفاده کنید، اطلاعات بیشتری را به دست می آورید.

تحلیل سنتیمنت در فارکس سودآپ

شاخص سنتیمنت High-Low

با استفاده از شاخص High-Low می توانید به صورت بلند مدت دیدگاه خوبی را از سنتیمنت حاکم بر بازار به دست آورید. این شاخص قیمت تعدادی سهم، شرکت و جفت ارز را در 52 روز گذشته مقایسه می کند. طبق اطلاعاتی که به شما می دهد، اگر بیشتر از 70 مورد در 52 روز گذشته وضعیت قیمتی مثبتی را داشته اند، یعنی احساسات مثبتی بر بازار حاکم است. اما در مقابل اگر حداقل 30 مورد قیمت های منفی داشته باشند، یعنی بازار همچنان در نزول قیمتی به سر می برد.

شاخص سنتیمنت BPI

یکی دیگر از شاخص های تحلیل سنتیمنت در فارکس BPI است. این شاخص عددی بین 0 تا 100 درصد را به شما نمایش می دهد. اگر عدد بین 20 تا 50 درصد بود، به این معنا است که سنتیمنت در بازار در حالت خنثی قرار دارد. در مقابل اگر عدد بالا تر از 80 درصد بود، یعنی احساسات سرمایه گذاران مثبت است و در ادامه شاهد روند صعودی خواهید بود. اما عدد زیر 20 درصد، نشانگر احساسات منفی بازار است.

گزارش COT

گزارش COT هر هفته و هر جمعه توسط کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا محاسبه و اعلام می شود. این گزارش نشانگر میزان تغییرات معاملات سرمایه گذاران بورس شیکاگو است. گزارش COT معمولا با مقداری تاخیر اعلام می شود؛ اما با این وجود، حجم زیادی از تحلیگران این گزارش را بهترین روش تحلیل سنتیمنت در فارکس می دانند. هر هفته از طریق تقویم اقتصادی در فارکس می توانید به گزارش COT دسترسی داشته باشید.

شاخص سنتیمنت SSI

به شاخص SSI شاخص سنتیمنت فرضی هم گفته می شود. این شاخص در صورت منفی بودن نشانگر قدرت بیشتر خریداران و احساسات منفی در بازار است؛ به صورت برعکس در صورت مثبت بودن، احساسات مثبت را نشان می دهد. به طور مثال اگر شاخص 5- باشد، یعنی به ازای هر یک خریدار، 5 فروشنده در بازار وجود دارند. در مقابل اگر 5+ باشد، به این معنی است که به ازای هر یک فروشنده، 5 خریدار در بازار حضور دارند.

تفاوت تحلیل سنتیمنت با پرایس اکشن

اصلی ترین تفاوت تحلیل سنتیمنت در فارکس با تحلیل پرایس اکشن، در نوع و روش تحلیل است. در روش پرایس اکشن با استفاده از ابزار ها و الگو های تکنیکال، آینده و روند قیمت پیشبینی می شود. اما در روش سنتیمنتال تنها با استفاده از شاخص های مختلف، نوع و میزان احساسات بررسی می شوند. اما ارتباط کاملا دقیقی بین هر دو وجود دارد. به این صورت که نتایج سنتیمنت، می توانند بر روی روش تحلیل پرایس اکشن تاثیر بگذارند.

باید دقت داشته باشید که برای پیشبینی هر چه دقیق تر بازار فارکس، نیاز است تا از قوی ترین روش های تحلیل استفاده کنید. بهترین روش تحلیل در فارکس استفاده از روش های بنیادی و تکنیکالی در کنار هم است. به طور مثال اگر تحلیل سنتیمنت در بازار فارکس احساسات منفی را به شما گزارش دهد و همچنین پرایس اکشن کندل های نزولی را به شما نشان دهد، لذا می توانید از وقوع ریزش های سنگین مطلع شوید.

سخن پایانی

تحلیل سنتیمنت در فارکس بر روی هر جفت ارز یا نمادی به شما کمک زیادی می کند؛ لذا استفاده از آن را هرگز فراموش نکنید. همچنین اگر تحلیل سنتیمنتال روش اصلی شما برای پیشبینی قیمت است، برای بالا بردن درستی تحلیل، حتما از روش های تکنیکال هم در کنار آن شاخص ها استفاده کنید.

سوالات متداول

تحلیل سنتیمنت در فارکس چیست؟
تحلیل و بررسی احساسات بازار
با استفاده از شاخص های سنتیمنت
هر شخصی که در بازار فارکس به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت فعالیت دارد.

سرمایه گذاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه