اسپرد و کمیسیون کمتری در معاملات پرداخت کن

تریدر چه کسی است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه
نویسنده:

تریدر کسی است که عمل خرید و فروش یا همان ترید را در بازار فارکس یا دیگر بازار ها انجام می دهند.

ترید چیست و تریدر کیست؟ شاید شما هم قبل از این که بخواهید وارد بازار های مالی شوید، این سوال برایتان پیش آمده باشد. در سال های اخیر بار ها نام ترید و تریدر را شنیده اید. حتما تا به حال شنیده اید که یک تریدر با کسب سود زیاد، توانسته سرمایه زیادی را به دست بیاورد. شنیدن چنین خبر هایی هر کسی را ترغیب به ترید کردن می کند؛ اما قبل از این که بخواهید هر اقدامی انجام دهید، ابتدا باید بدانید که ترید چیست و تریدر به چه کسی گفته می شود.

در واقع قبل از این که بخواهید با اصطلاحات فارکس و مدیریت ریسک در فارکس آشنا شوید، ابتدا باید اطلاعات کاملی را از این شغل بدست آورید. ترید را می توان در بازار فارکس، ارز های دیجیتال یا هر بازاری که دارایی های آن قابل معامله باشند انجام دهید. در ادامه به معرفی کامل ترید و تریدر می پردازیم.

ترید فارکس چیست؟

به معنایی کاملا ساده، ترید در فارکس خرید و فروش دارایی ها و نماد های مختلف با هدف سود کردن می باشد. به طور خلاصه به این کار معامله یا ترید گفته می شود. در بازار فارکس ترید بر روی نماد های جفت ارز ها، سهام، ارز های دیجیتال و فلزات گرانبها فارکس انجام می شود. بروکر ها با استفاده از خدمات مالی که ارائه می دهند، بین معامله گر و فارکس قرار می گیرند.

لذا امکان ترید در فارکس را به وجود می آورند. از سال های اخیر تا به الان ترید به عنوان یکی از پر درآمد ترین مشاغل در دنیا شناخته شده است. همچنین بازار فارکس بزرگ ترین بازار سرمایه شناخته می شود.

شغل تریدر چیست؟

تریدر ها دقیقا کسانی هستند که عمل خرید و فروش یا همان ترید را در بازار فارکس یا دیگر بازار ها انجام می دهند. تریدر در فارکس سعی می کند از صعود یا نزول قیمت سود کسب کند. تریدر ها معمولا برای خود، افراد حقیقی یا شرکت های حقوقی کار می کنند. هدف آن ها تماما دریافت سود از شرایط مختلف بازار است.  شغل تریدر یکی از شغل های پرریسک در دنیا است. چرا که هر لحظه تحت نوسانات مالی زیادی قرار می گیرد.

 تریدر باید سرعت کار زیادی در انجام معاملات داشته باشد؛ چرا که گاها نیاز است چند معامله را با هم انجام دهد. لذا نتیجه می گیریم که شغل ترید صرفا به داشتن دانش تکنیکال بر نمی گردد. معمولا تریدر ها معاملات خود را به صورت روزانه یا بلند مدت انجام می دهند. در روش روزانه تریدر یک یا چند معامله در طول روز انجام می دهد؛ اما در ترید بلند مدت معمولا یک معامله تا چند روز هم طول می کشد.

تریدر کیست؟

تفاوت تریدر و سرمایه گذار در چیست؟

سرمایه گذار دیدگاهی بلند مدت را در بازار سرمایه دارد؛ به طوری که خرید و فروش های خود را بدون توجه به نوسانات کوتاه مدت بازار، با دیدگاهی 1 یا چند ساله انجام می دهد. اما در مقابل تریدر ها همان طور که گفتیم به صورت کوتاه مدت معامله می کنند. افت قیمت سهام معمولا تاثیر زیادی را در خرید و فروش های سرمایه گذاران نمی گذارد؛ چرا که آن ها هدف بلند مدتی را دارند.

 پس از این که قیمت با گذشت زمان زیاد، به بالا ترین حد خود رسید، سرمایه گذاران اقدام به فروش می کنند. در ادامه به ذکر مهم ترین تفاوت های بین سرمایه گذار و تریدر می پردازیم.

  • در ترید تحلیل تکنیکال و در سرمایه گذاری تحلیل بنیادی اهمیت زیادی دارد.
  • در سرمایه گذاری نوسانات کوتاه مدت تاثیر زیادی ندارد و بیشتر توجه بر روند کلی دارایی است.
  • حجم معاملات بروکر ها برای تریدر ها بسیار مهم است؛ اما این موضوع برای سرمایه گذاران اهمیت زیادی ندارد.
  • در سرمایه گذاری افراد تنها با افزایش قیمت سود می کنند؛ اما در ترید می توان از رشد یا افت قیمت سود کرد.
  • تریدر ها می توانند برای انجام معاملات خود از اهرم ها نیز استفاده کنند.
  • سرمایه گذاران می توانند شغل اصلی دیگری هم داشته باشند؛ اما در ترید باید زمان زیادی را در طول روز برای تحلیل و مدیریت معاملات در نظر گرفت.
  • سرمایه گذار در لحظه، سهام یا دارایی مورد نظر را خریداری می کند؛ اما در ترید گاها خرید و فروش تا چند روز هم طول می کشد.

مهارت های مورد نیاز تریدر در فارکس

یک تریدر در فارکس برای کسب موفقیت و به طور کلی انجام معاملات، نیاز به مهارت های مختلفی دارد؛ این روز ها تعداد تریدر ها بسیار زیادی شده است؛ اما تریدر های موفق خیلی زیاد نیستند. لذا برای این که بتوانید در این بازار به عنوان یک تریدر فعالیت خوبی را داشته باشید، باید مهارت های زیر را یاد بگیرید.

  1. تحلیل تکنیکال: مهم ترین دانشی که یک تریدر باید داشته باشد، دانش تحلیل قیمت است. اولین روش تحلیل که برای تریدر ها مناسب است، تحلیل تکنیکال می باشد. با استفاده از تحلیل تکنیکال در فارکس می توانید نمودار های قیمت را به راحتی پیشبینی کنید. دقت داشته باشید که تحلیل تکنیکال روش های مختلفی دارد.
  2. تحلیل بنیادی: تحلیل بنیادی را باید به عنوان مکمل در کنار تحلیل تکنیکال بلد باشید؛ مخصوصا از آن جایی که بازار فارکس دائم تحت تاثیر اخبار و عوامل بنیادی دیگر قرار می گیرد، یادگیری این روش بسیار مهم است.
  3. تحلیل سنتیمنت: تحلیل سنتیمنت در فارکس به شما کمک می کند تا بتوانید احساسات قالب بر بازار را تشخیص دهید؛ این گونه می توانید روند کلی بازار را بشناسید و بدانید که معامله گران اکثرا چه احساس و تصمیمی را در بازار دارند.
  4. سرمایه: حداقل سرمایه برای ورود به فارکس می تواند برای هر شخصی متفاوت باشد؛ همچنین بسته به انتخاب نوع حساب معاملاتی این میزان فرق می کند. اما برای این که بتوانید از دانش خود در ترید بازدهی خوبی دریافت کنید، نیاز است تا سرمایه مناسبی داشته باشید.
  5. بروکر: تمام تریدر های فارکس باید کار با بروکر ها را بلد باشند. بروکر های فارکس زیادی وجود دارند که بدون هیچ مشکلی به کاربران ایرانی خدمات می دهند.

تریدر حرفه ای کیست؟

همه افراد در ابتدای راه شور و اشتیاق زیادی برای کسب سود و سرمایه از طریق ترید دارند؛ اما موفقیت در بازار های مالی نیازمند تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای است. ترید حرفه ای علاوه بر مهارت های کلی که در بخش قبلی معرفی کردیم، باید یک سری ویژگی های به خصوصی را نیز داشته باشد. در ادامه به هر آن چه که برای تبدیل شدن به تریدر حرفه ای نیاز است می پردازیم.

مدیریت ریسک

حتی اگر معامله گر چندین روش تحلیل را بلد باشد اما نداند مدیریت ریسک در فارکس را چگونه انجام دهد، موفق نمی شود. بازار فارکس سراسر ریسک و نوسان است؛ لذا در ابتدا هر تریدر حرفه ای باید نحوه محاسبه ریسک در فارکس را برای هر معامله یاد داشته باشد. هر تریدر باید یک محدوده ریسک را برای خودش مشخص کند و معاملات خود را طبق آن انجام دهد. همچنین در هر لحظه باید میزان ریسک شرایط بازار را بتواند بررسی کند.

مدیریت سرمایه

مهم نیست دارای چه میزان سرمایه در بازار فارکس هستید؛ در هر صورت باید مدیریت سرمایه را انجام دهید؛ در غیر این صورت خیلی زود سرمایه خود را از دست می دهید. حتی اگر ضرر نکنید، سود قابل توجهی را هم به دست نمی آورید. لذا دیگر لازمه تبدیل شدن شما به یک تریدر حرفه، مدیریت سرمایه در فارکس است.

صبر در ترید

یکی از مشکلاتی که خیلی سریع تریدر های تازه وارد را از بازار خارج می کند، نداشتن صبر است. نباید با وعده سود های بزرگ و عجله وارد بازار شوید؛ باید در بازار فارکس برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای صبر داشته باشید و قدم به قدم پیش بروید. نداشتن صبر می تواند در لحظه سرمایه شما را از بین ببرد. در خوش بینانه ترین حالت ممکن، نداشتن صبر شما را از شغل ترید دلسرد می کند.

یادگیری و کسب تجربه

دقت داشته باشید که یک تریدر تا لحظه آخر باید یاد بگیرد؛ بهترین راه یادگیری ترید کسب تجربه از بازار است. لذا با یادگیری مهارت های کلی شما کاملا به یک تریدر تبدیل نشده اید؛ بلکه باید در بازار کسب تجربه کنید تا با شرایط واقعی شغل ترید آشنا شوید.

تعادل میان ترید و زندگی

شغل ترید زمان و تمرکز زیادی را نیاز دارد؛ اما هیچ وقت نباید تمام زمان و انرژی خود را برای این شغل بگذارید. بهتر است میان شغل ترید و زندگی شخصی و خانوادگی خود تعادل ایجاد کنید. این گونه حتی به ذهن خودتان فرصت مجدد می دهید.

استفاده از اشتباه دیگران

حرفه ای ترین تریدر ها هم در طول فعالیت خود با اشتباه رو به رو می شوند؛ لذا بهتر است با فعالیت در انجمن ها و تعامل داشتن با تریدر های دیگر، از اشتباه آن ها درس بگیرید. این باعث می شود تا به تجربه و دانش بیشتری ادامه دهید.

انتظارات معقول و منطقی

بهتر است دیدگاهی منطقی از شغل ترید داشته باشید. ترید هم به مانند تمام مشاغل دیگر نیاز به زمان دارد. لذا با دیدگاهی پول دار شدن در یک شب وارد این شغل نشوید. کاملا منطقی و عاقلانه ترید کنید و سرمایه خود را با آرزوی سود های بزرگ به خطر نندازید.

کنترل ضرر

ضرر برای هر تریدری اتفاق می افتد؛ اما این که ادامه داشته باشد نشان است وجود یک مشکل در فرایند کاری است. لذا هر تریدر حرفه ای باید پس از ضرر کردن، از ضرر خود درس بگیرد و فعالیت خود را اصلاح کند. در این راستا بهتر است مدتی پس از ضرر ترید نکنید و در حساب دمو استراتژی جدید خود را بررسی کنید.

نسبت ریسک به ریوارد

تمام تریدر های حرفه ای قبل از انجام معاملات، باید نسبت ریسک به ریوارد آن معامله را به طور کامل مورد بررسی خود قرار دهند. سپس اگر این نسبت با استراتژی و سرمایه درون معامله همخوانی داشت می توانند سراغ آن بروند. بی توجهی به ریسک به ریوارد باعث بروز ضرر های زیادی می شود.

معرفی انواع ترید

در بازار فارکس و دیگر بازار های سرمایه، می توانید روش های مختلف ترید را انجام دهید. هر روش با توجه به ویژگی های زمانی که دارد، از روش های دیگر متمایز می شود. در ادامه به معرفی تمام روش های ترید در فارکس می پردازیم.

روش نوسان گیری (Swing Trading)

اولین و یکی از مرسوم ترین روش های ترید در فارکس، نوسان گیری است. این روش همان طور که از نامش هم پیدا است، مطابق با نوسان های قیمتی انجام می شود. در واقع تریدر با توجه به نوسانات قیمتی که به وجود می آید فرصت های معاملاتی را تشخیص می دهد و از آن ها استفاده می کند. با توجه به این که در بازار فارکس نوسانات زیادی وجود دارد، افراد زیادی از این روش در آن استفاده می کنند.

پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

پوزیشن تریدینگ یکی از روش های دیگر ترید در بازار فارکس است. این روش برای سرمایه گذاری های میان مدت معمولا استفاده می شود. به گونه ای که سرمایه گذاری برای بازه زمانی 3 تا 12 ماه است. در روش پوزیشن تریدینگ از روش های تحلیل تکنیکال و همچنین فاندامنتال برای پیشبینی قیمت استفاده می شود. از همه مهم تر، در طی باز بودن معامله، تریدر باید احساسات خود را کنترل کند.

ترید روزانه (Day Trading)

ترید روزانه روشی کوتاه مدت برای معامله گری در بازار فارکس و دیگر بازار های سرمایه است. در این روش یک معامله چند ساعت تا نهایت یک روز طول می کشد. مهم ترین ابزار پیشبینی قیمت در نوع ترید روزانه تحلیل تکنیکال است. همچنین تحلیل اصلی بر روی تایم فریم روزانه انجام می شود.

ترید در محدوده (Range Trading)

در روش ترید در محدوده، تریدر ابتدا محدوده های قیمتی را تشخیص می دهد که در یک روند مشخص هستند؛ به طور مثال زمانی که قیمت در روند صعودی یا نزولی خود قرار دارد. سپس در همان محدوده معاملات انجام می شوند. روش تحلیل در این نوع ترید تحلیل تکنیکال است.

ترید اسکالپینگ (Scalping Trading)

اسکالپینگ در فارکس یکی از محبوب ترین روش های ترید است. این روش به معاملات کوتاه مدت اختصاص دارد. به طوری که طول هر معامله نهایت چند دقیقع می باشد. افرادی که از روش اسکالپ برای ترید استفاده می کنند، باید مدام نمودار قیمتی را زیر نظر داشته باشند. همچنین مهم ترین ابزار این دسته از تریدر ها بدون شک تحلیل تکنیکال است.

سخن پایانی

قبل از این که به یک تریدر در بازار فارکس تبدیل شوید، باید نیازمندی های این شغل را با ویژگی هایی که در خود می بینید مقایسه کنید؛ به طور مثال این شغل برای کسانی که صبرکافی ندارند و می خواهند سریعا سرمایه خود را چند برابر کنند، مناسب نیست. ترید نیاز به مهارت و کسب تجربه زیادی دارد.

سوالات متداول

ترید چیست؟

معامله جفت ارز ها، سهام یا هر دارایی دیگر را ترید می گویند.

کسی که اقدام به خرید و فروش یا همان ترید در بازار های سرمایه می کند.

در بازار های مختلفی مانند فارکس، بورس، ارز دیجیتال امکان ترید وجود دارد.

تحلیل تکنیکال، بنیادی، و مهارت مدیریت ریسک و سرمایه

برای کسانی که می توانند زمان کافی برای کسب مهارت و تجربه در بازار بگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه